Ο Χρήστος Αραβίδης μίλησε λίγο μετά τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ, με τον έμπειρο επιθετικό να τονίζει ότι ο κόσμος θα δει όλα όσα ξέρει από εκείνον.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας:

«Θα δείτε από μένα αυτά που ξέρει ο κόσμος. Θα δώσω παραπάνω, λιγότερα αποκλείεται. Δεν έχω μείνει πίσω. Εχω δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα. Θα μπώ γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και θα είμαι 100% έτοιμος όταν πρέπει». Για τους λόγους που επέλεξε την ομάδα του Ηρακλείου σχολίασε πως «μου αρέσει το κλίμα στην ομάδα και από τις επαφές που έκανα με τους ανθρώπους της ομάδας, τη διοίκηση και τον προπονητή, διέκρινα φερεγγυότητα και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Αλετρά, για την προσπάθεια που έκανε να συμφωνήσουμε. Όπως επίσης και τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο, που έδειξε πόσο με ήθελε να έρθω. Εύχομαι μαζί με την ομάδα να πετύχουμε τους στόχους μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Για την επιστροφή του στη δράση τόνισε ότι «το γήπεδο για μένα είναι ότι σημαντικότερο για τη ζωή μου. Με κάνει χαρούμενο που επιστρέφω και θα το κάνω σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ σημαντική ομάδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με μεγάλη δυναμική και ανθρώπους που τη στηρίζουν. Έχει δείξει με το πέρασμα των χρόνων ότι επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα με τη βοήθεια του κόσμου. Θα δείτε από μένα αυτά που ξέρει ο κόσμος. Θα δώσω παραπάνω, λιγότερα αποκλείεται!».