Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τους, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση της της Εθνικής Ανδρών.

Ο 20χρονος σέντερ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα projects της επόμενης ημέρας του τουρκικού μπάσκετ μαζί φυσικά με άλλους, όπως ο Τσεντί Οσμάν και ο Φουρκάν Κορκμάζ. 

Συγκεκριμένα, ο Γιουρτσεβέν είχε λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει στην προετοιμασία για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών στο προσεχές «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν απάντησε καν.

Όπως ανέφερε ο παλαίμαχος παίκτης και νυν CEO της ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν:

«Στείλαμε πρόσκληση στον Γιουρτσεβέν. Δεν απάντησε. Λυπούμαστε γιατί στο παρελθόν έχουμε υπηρετήσει την Εθνική ομάδα. Πρέπει να θυμάται ότι οφείλει να σκέφτεται την πατρίδα του. Πρέπει να έχει τον Τσεντί και τον Φουρκάν ως παραδείγματα».

Ο… έξαλλος Ονάν συνέχισε τονίζοντας:

«Δεν αναγκάζουμε κανέναν να παίξει για την Εθνική αν οι συνθήκες είναι αποτρεπτικές. Του στείλαμε το εισιτήριό του, τον καλέσαμε και δεν ήρθε. Ίσως τιμωρηθεί. Το πιο σημαντικό είναι όμως να μάθει πως οι παίκτες μεγαλώνουν με τις Εθνικές. Ο Τούρκογλου, ο Τζινόμπιλι, τα αδέρφια Γκασόλ…».

Να θυμίσουμε πως ο Γιουρτσεβέν ξεκίνησε την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε, αλλά από το 2016 βρίσκεται στις ΗΠΑ. Για δύο χρόνια έπαιξε στο κολέγιο NC State και πλέον θα συνεχίσει στο Georgetown.