Το πρωί της Τρίτης είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της ΕΠΟ που θα καθορίσει οριστικά τις προκηρύξεις για Super League και Football League τη νέα χρονιά. 

Το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα Ημερησίας Διάταξης:

1. Γνωστοποίηση αποφάσεων του υπ’ αριθμ. 25/09/08.2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

2. Ανακήρυξη υποψηφίων αρχαιρεσιών της Ειδικής Εκλογικής Γ.Σ. των Ενώσεων – Μελών της ΕΠΟ της 27.08.2018.

3. Επικύρωση πρακτικού αξιολόγησης για τις προσφορές που ελήφθησαν σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών – διαμονή και διατροφή – για τον Προκριματικό Γύρο Εθνικών Ομάδων Κορασίδων στα Ιωάννινα για την περίοδο από 11.10.2018 έως 19.20.2018.

4. Έγκριση προκηρύξεων Super League και Football League για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

5. Διευκρινίσεις επί του άρθρου 29 του ΚΑΠ.

6. Συγκρότηση ομίλων του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

7. Διάφορα θέματα / Επιτροπές.

Φυσικά αυτό που… καίει τους περισσότερους είναι το καθεστώς που θα ισχύει για την Super League.

Το εάν οριστικά θα πέφτουν τρεις και θα ανεβαίνει μία ομάδα από την Football League.

Επί τούτου μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» το μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου:

«Στο συμβούλιο της ΕΠΟ θα πρέπει να εγκρίνουμε την προκήρυξη της Super League και Football League. Εκεί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα καθώς οι δυο προκηρύξεις δεν συμφωνούν. Διαβάσαμε και τις δυο. Καλό θα ήταν να υπήρχε μια συμφωνία νωρίτερα και αυτό να ήταν μια τυπική διαδικασία.

Δυστυχώς όμως τώρα θα πρέπει εμείς να αποφασίσουμε για το πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν και πόσες θα πέφτουν. Η Super League θέλει να πέφτουν τρεις ομάδες και να ανεβαίνει μια. Αυτή ήταν η συμφωνία με τον Υπουργό δηλαδή ενός πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Η Football League έχει διαφορετική άποψη.

Πιστεύει ότι πρέπει να πέφτουν τέσσερις ομάδες και να ανεβαίνουν δυο. Δεν συζητήθηκε ποτέ επισήμως να παίξουν μπαράζ ο 13ος της Super League με τον 2ο της Football League. Ίσως πέσει στο τραπέζι και μπαράζ μεταξύ τεσσάρων ομάδων, της 13ης από την Super League και τριών από την κατώτερη κατηγορία».

Για την άποψη του Υπουργού είπε:

«Ο Υπουργός αρχικά επικεντρώνεται στην μείωση των ομάδων και δεν θέλει να παρέμβει στην διαδικασία αυτή. Και ο Υπουργός και η ΕΠΟ θέλουν να βρεθεί μια λύση με τις προκηρύξεις. Το θέμα των μπαράζ απορροφήθηκε και από τις δυο κατηγορίες.

Νομίζω ότι η FL θα αδικηθεί σε περίπτωση που θα ανεβαίνει μόνο μια ομάδα. Αυτό θα οδηγήσει σε προβλήματα που θέλουμε να αποφύγουμε. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει απόφαση αναβολής της συνεδρίασης, γιατί πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα και όχι στο παραπέντε της έναρξης του πρωταθλήματος».