Καιρό είχαμε να τα πούμε από αυτό το βήμα, αλλά κάποιες υποχρεώσεις, μας ανάγκασαν ν’απέχουμε λίγο από τη ρουτίνα της δουλειάς. Τώρα τα κεφάλια μπαίνουν μέσα και πάμε να μιλήσουμε για τον φρέσκο κι ανανεωμένο σ’όλα τα επίπεδα Ολυμπιακό του Ντέηβιντ Μπλατ.

Ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς ήρθε για να φέρει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ποια είναι αυτή; Δεν κερδίζεις μόνο από την άμυνα τίτλους, αλλά και από την επίθεση. Υπερβολικό αυτό που γράφουμε, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλετε να πούμε. Ο νέος προπονητής των ερυθρολεύκων εκεί έχει δώσει βάση στις μέρες της προετοιμασίας, αφού έχει διαγνώσει, πως η ομάδα του κόλλαγε πολύ την τελευταία χρονιά στην επίθεση, όντας στατική και υπερβολικά προβλέψιμη από τους αντιπάλους της.

Οι παίκτες που θα κληθούν να βγάλουν απ’αυτό το αδιέξοδο την ομάδα τους είναι οι συνήθεις ύποπτοι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και ο φοβερά εκρηκτικός Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος. Ο 23χρονος Αμερικανός αναμένεται να ξεκινάει στη βασική πεντάδα και να τακτοποιεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Μπλατ τον πιστεύει πολύ και δίπλα στον “V Span”, θα μάθει πότε να σκοράρει, πότε να φρενάρει το ρυθμό και πότε να παίρνει την ομάδα πάνω του.

Το φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε κάποια από τα σχέδια του Μπλατ. Πρώτο και καλύτερο. Σε κάθε ευκαιρία οι Πειραιώτες, ψάχνουν τ’ανοιχτό γήπεδο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο σετ παιχνίδι, όλοι οι παίκτες κινούνται χωρίς τη μπάλα, δεν μένει κανείς ακίνητος κι αυτό είναι ενθαρρυντικό, καθώς πόσες φορές πέρσι αναρωτηθήκαμε, δεν θα κάνει κάποιος κίνηση; Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα, αφού η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει. Φράση κλισέ, αλλά απόλυτα αληθινή. 

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός είναι σε φάση αναδόμησης, μιας νέας αρχής κι αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ζήσουμε φέτος με τον Ολυμπιακό του Μπλατ κι ανυπομονούμε άπαντες να ξεκινήσει επίσημα η σεζόν.

ΥΓ. Ο Σάσα Βεζένκοφ τους έχει κερδίσει όλους με την προσήλωση και την εργατικότητά του, δείχνοντας εμπράκτως, πως θέλει να κάνει “restart” στην καριέρα του. 

ΥΓ2. Πάντα όταν ξεκινάει η χρονιά, ταυτίζομαι μ’έναν από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού. Από τον Στρέλνιεκς, θα περάσω στον άνθρωπο-ενέργεια Άξελ Τουπάν. Τρελαίνομαι για παίκτες-εργαλεία κι ο Γάλλος είναι βέβαιο πως θ’αναλάβει ειδικές αποστολές σε Euroleague και Βasket League.