Με δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του US Open από τον Τζον Μίλμαν, ο Ρότζερ Φέντερερ τόνισε πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον ίδιο, λόγω της υγρασίας, καθώς όπως είπε δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ελβετός τενίστας:

«Νομίζω πως απλά είχε πολλή ζέστη απόψε», είπε ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο, που φιλοδοξούσε να κατακτήσει το αμερικανικό major για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. «Ήταν μια από αυτές τις νύχτες που ένιωθα ότι δεν μπορούσα να πάρω αέρα. Δεν κυκλοφορούσε καθόλου αέρας. Για κάποιο λόγο με δυσκόλεψαν πολύ οι συνθήκες απόψε. Ήταν μια από τις λίγες φορές που μου συνέβη αυτό. Είναι άβολο. Ίδρωνα ολοένα και περισσότερο, χάνεις και ενέργεια Ο Τζον ήταν σε θέση να το διαχειριστεί καλύτερα. Προέρχεται από το Μπρίσμπεν, ένα από τα μέρη με την περισσότερη υγρασία στον κόσμο. Το ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο. Όταν νιώθεις έτσι, αρχίζεις να χάνεις και ευκαιρίες και εγώ είχα κάποιες. Ήταν απογοητευτικό. Αλλά σε έναν βαθμό, ήμουν απλά χαρούμενος που το ματς τελείωσε».

«Έχω προπονηθεί σε δυσκολότερες συνθήκες και έπαιξα και μέρα εδώ. Κάποιες μέρες όμως απλά το σώμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Όσο η οροφή είναι κλειστή δεν κυκλοφορεί αρκετά ο αέρας στο στάδιο. Είναι ένα διαφορετικό US Open, συν το ότι οι συνθήκες ήταν έτσι κι αλλιώς πιο αργές φέτος. Το σορτσάκι είναι μούσκεμα, τα πάντα είναι μούσκεμα, οι μπάλες το ίδιο. Προσπαθείς να παίξεις. Οι συνθήκες γίνονται πιο αργές όταν προσπαθείς να βγάλεις winners. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Θα μπορούσα να προηγηθώ με 2-0 σετ και τότε τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά, μπορεί να έβρισκα τον τρόπο, γιατί είχα ευκαιρίες μέχρι το τέλος. Πιστεύω πως ο Τζον έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, σε δύσκολες συνθήκες».