Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε τα φιλικά της παιχνίδια, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Τι συμπέρασμα βγάλαμε; Πως αν δεν παίξουμε σύμφωνα με το DNA μας, τότε κόντρα σε ποιοτικές ομάδες, θα τρώμε ηχηρές σφαλιάρες. Η ελλιπής Γαλλία κέρδισε πολύ εύκολα, έχοντας μάλιστα αρκετές απουσίες βασικών παικτών.

Η Ελλάδα και με το Μαυροβούνιο και με τους “τρικολόρ” ήταν κακή στα μετόπισθεν και κυρίως, έδειξε να μην έχει διάθεση. Κατανοώ πλήρως πως τα πόδια είναι βαριά, οι συνεργασίες δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο, όμως δεν γίνεται να μην υπάρχει πάθος και φλόγα στα μάτια των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Για να μην γινόμαστε υπερβολικοί βέβαια, η εικόνα με τη Σερβία θα είναι διαφορετική, αφού εκεί θα παίξουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες και το διακύδευμα θα είναι πολύ υψηλό. 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ορθώς επέλεξε να ξεκουράσει τον Γιάννη Μπουρούση, καθώς ο Καρδιτσιώτης σέντερ θα έχει πολύ δουλειά την προσεχή Πέμπτη, κόντρα σε Μιλουτίνοφ και Ραντούλιτσα. Καλό σημάδι η αγωνιστική εικόνα του Γιώργου Παπαγιάννη στο δεύτερο ημίχρονο με τους Γάλλους, ενώ ανησυχητική είναι η δεύτερη μέτρια εμφάνιση του Καλάθη. Ο 29χρονος γκαρντ είναι λογικό να μην έχει ρυθμό, όμως έκανε πολλά παιδαριώδη λάθη αυτό το διήμερο για την κλάση του.

Εν κατακλείδι είναι προτιμότερο (προσωπική γνώμη του γραφόντος) να γίνει σκληρή δουλειά στην άμυνα, γιατί ο Μπογκντάνοβιτς και η παρέα του δεν αστειεύονται. Θα τιμωρήσουν κάθε ελληνική αδράνεια, ενώ μην λησμονεί κανείς πως οι “όρλοβι” έχουν ρεκόρ 4-2. Βρίσκονται πίσω από την εθνική μας και βλέπουν αυτό το ματς σαν ευκαιρία να πλησιάσουν στην κατάταξη.

ΥΓ. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θέλει πολλή δουλειά για ν’αφομειώσει τον ευρωπαϊκό τρόπο που παίζεται το μπάσκετ. Την πρώτη ύλη την έχει, όμως πνευματικά βρίσκεται πολύ πίσω.

ΥΓ2. Το σχήμα με Παπανικολάου και Παπαπέτρου πρέπει να φορεθεί πολύ με τους Σέρβους, αφού οι δυο τους έχουν τα κορμιά για να κλείσουν τους αντίπαλους γκαρντ.