Ο προπονητής της Κ-17 του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξιάδης, μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί του Άρη και τόνισε πως οι ακαδημίες του συλλόγου βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δείτε τι δήλωσε στο Libero 107,4 FM:

Για τη χθεσινή νίκη επί του Άρη με 0-5 σκορ:

«Ήταν ένα σκορ που μας ευχαριστεί. Το κομμάτι της απόδοσης είναι κάτι διαφορετικό. Το αναλύουμε για να το βελτιώσουμε περισσότερο».

Για το πως προέκυψε το χθεσινό μεγάλο σκορ:

«Το ότι έχω μεγάλη πίστη στην προσπάθεια των παιδιών και στο πόσο πολύ ψηλά μπορούν να φτάσουν είναι δεδομένο. Το σκορ θα μπορούσα να πω ότι ήταν πλασματικό. Όχι γιατί δεν το αξίζαμε απλά αργήσαμε να ξεκλειδώσουμε το παιχνίδι. Νιώσαμε μετά από πολύ καιρό ένα ντέρμπι στο επίπεδο της πόλης μας. Μας έλειψαν τα παιχνίδια αυτά. Μπήκαμε σε μια διαδικασία να πάρουμε κάποια δεδομένα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια, να χρίσουμε τη νοοτροπία μας».

Για το θέμα στα final four που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πιο ανταγωνιστικές ομάδες σε σχέση με το βόρειο όμιλο:

«Είναι ένα πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε βρίσκοντας ανταγωνιστικά παιχνίδια. Όταν στο νότιο όμιλο υπάρχει ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και Ατρόμητος που φέτος ίσως να είναι και φαβορί στο νότιο όμιλο. Στην Κρήτη, υπάρχει ο ΟΦΗ. Συγκριτικά με το δικό μας όμιλο που έχουμε ομάδες από μικρότερες πόλεις, καταλαβαίνετε ότι η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ πιο μεγάλη στο νότιο όμιλο».

Για το αν στόχος είναι ο πρωταθλητισμός ή να βγουν ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα:

«Στο κομμάτι αυτό είναι ανάλογα τη φιλοσοφία του συλλόγου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να πλαισιώσουμε την πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Συγχρόνως θέλουμε να συνδυάσουμε και αποτελέσματα για να είναι γιατί δίνουν ενέργεια και διάθεση να δουλεύεις».

Για τους 33 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του:

«Αυτήν τη στιγμή στον ΠΑΟΚ υπάρχει μια ηλικία στην Κ19 και στην Κ17. Στην Κ17 έχουμε γεννημένους παίκτες όχι μόνο 16 στα 17 αλλά και 15 στα 16. Το έχουμε κάνει για να δώσουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και σε αυτήν την ηλικία. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο. Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί, υπάρχουν ηλικίες με εθνικές, οπότε ο αριθμός είναι επαρκής για την προπόνηση μας».

Για το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές σε αυτήν την ηλικία:

«Εμείς τα παιδιά τα έχουμε δύο με τρεις ώρες τη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό το οικογενειακό περιβάλλον. Εμείς γνωρίζουμε τον τρόπο δουλειάς, βασιζόμαστε πάνω στο ταλέντο τους. Αυτό, σε συνδυασμό με την τύχη που παίζει ρόλο, θέλουμε να μπορέσουμε να φτάσουν εκεί που πρέπει. Κύριος στόχος μου είναι η δουλειά. Το ποδόσφαιρο, μας έχει αποδείξει ότι παίκτες χωρίς μεγάλο ταλέντο, ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, μόνο μέσα από τη δουλειά».

Για το αν συνδέονται οι ακαδημίες με την πρώτη ομάδα:

«Το να βρίσκονται στην Κ17 του ΠΑΟΚ είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά στην πρώτη ομάδα. Το μακριά το ορίζουμε σαν ποσότητα δουλειάς που πρέπει να κάνουν για να φτάσουν εκεί. Αυτό που μπορούμε να πάρουμε από την πρώτη ομάδα, είναι καταστάσεις και ερεθίσματα που να μπορέσουμε να τους τα μεταφέρουμε. Μπορούμε να δούμε πράγματα που βγαίνουν σε ρεαλιστικούς ρυθμούς. Στατικές φάσεις, ομαδικές τακτικές, ώστε να τα δείξουμε στα παιδιά και να τα κάνουμε πράξη».

Για τον τρόπο που επιλέγονται ποδοσφαιριστές για τις ακαδημίες:

«Αυτήν τη στιγμή οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχουν φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Από πολύ μικρές ηλικίες, πλην των πάρα πολύ μικρών, επιλέγονται τα παιδιά στον ΠΑΟΚ. Επιλέγονται από παντού, υπάρχει ξεχωριστό σκάουτινγκ στις ακαδημίες. Ανάλογα την ηλικία που έχει, όταν θα έρθει ένα παιδί, πρέπει να είναι εκπαιδευμένος από την ομάδα του, είτε να εκπαιδευτεί εδώ. Αλλά θα δούμε σε ένα 12χρονο, άλλα θα δούμε σε ένα 14χρονο».

Για την παρουσία πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από άλλες πόλεις στους ξενώνες των ακαδημιών:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί έχουμε τα παιδιά κοντά μας. Αυτό μπορεί να τα ωριμάσει πιο γρήγορα από την ηλικία τους. Αν φύγει από τα 15-16 του από το οικογενειακό του περιβάλλον, πρέπει να μπει σε ένα άλλο οικογενειακό περιβάλλον. Πρέπει να υπάρχει μια γαλούχηση για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε όλο αυτό που του λείπει από το σπίτι του. Το να έχουμε αυτό το οίκημα, είναι πολύτιμο για την ακαδημία μας για να έχουμε ταλέντα από άλλες πόλεις, κάτι που παλιότερα δεν είναι ήταν εύκολο».

Για τη σημασία που έχει η δημιουργία ενός πρωταθλήματος β’ ομάδων:

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κ. Γεωργιάδη στα Τρίκαλα και από εκεί μπόρεσα να αντλήσω κάποια πράγματα. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, μπορούν να πάρουν τα δεδομένα για να «ψηθούν» να παίξουν παραπάνω. Θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να βγάλουμε ποδοσφαιριστές αν γίνει το πρωτάθλημα των β’ ομάδων. Είναι καλύτερο για τα παιδιά, γιατί μεταφέρεται το οικογενειακό περιβάλλον».