Ποιος είδε την Ισπανία και δεν τη φοβήθηκε. Οι “φούριας ρόχας” με καταπληκτική εμφάνιση συνέτριψαν την Κροατία με 6-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League και ουσιαστικά καθάρισαν την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο για την League A. Οι φιναλίστ του Μουντιάλ ήταν αγνώριστοι, άνευροι και το πλήρωσαν πολύ σκριβά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πολλή ορμή στο παιχνίδι κι έκλεισαν στα καρέ τους Κροάτες, οι οποίοι έμοιαζαν σαστισμένοι. Βέβαια οι φιναλίστ του Μουντιάλ μετά το 10′ ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση, όμως αυτό ήταν κάτι παροδικό. Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης Σαούλ, άνοιξε το σκορ του αγώνα στο 24′ με ωραία προσπάθεια, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Βέβαια οι ανανεωμένοι Ίβηρες δεν σταμάτησαν εκεί και με τον Μάρκο Ασένσιο να βγάζει όλη την ποιότητά του, σημείωσαν άλλα δύο τέρματα (33′, 36′), τελείωσαν την υπόθεση-νίκη. Η Κροατία δεν ξέρει τι την χτύπησε και μάλλον ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί στην μετα-Μουντιάλ πραγματικότητα.

Η Ισπανία δεν λυπήθηκε την αντίπαλό της και συνέχισε να τη σφυροκοπά αλύπητα, δείχνοντας πως η νέα γενιά υπό τον Λουίς Ενρίκε είναι ταλαντούχα και διψασμένη για επιτυχίες με το εθνόσημο. Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η Ισπανία. Ο επιθετικός της Βαλένθα Ροντρίγκο, που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα, έκανε στο 50′ το 4-0, ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα για την Κροατία, η οποία έπαιζε σαν ομάδα της σειράς. To σκορ τελικά έκλεισε ο ίσκο με πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και η Ισπανία έκανε το δύο στα δύο στον όμιλό της.