Με το εμφατικό 4-0 η Μαρσέιγ νίκησε εντός έδρας την Γκινγκάμπ για την πέμπτη αγωνιστική της Ligue 1. Δύο γκολ πέτυχε ο Τοβάν (57′, 80′), ένα ο Παγέτ (73′) ενώ την νίκη σφράγισε ο Κώστας Μήτρογλου (83′).

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία μπορεί να δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, όταν το κατάφερε όμως στο δεύτερο δεν έλεγε να σταματήσει να σκοράρει.

Η πρώτη ευκαιρία των Μασσαλών ήρθε στο 50’ με τον Μήτρογλου να σουτάρει αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Το γκολ ήταν μερικά λεπτά μακριά. Συγκεκριμένα επτά.. αφού στο 57’ με κεφαλιά του Τοβάν έγινε το 1-0. Οι γηπεδούχοι από το σημείο αυτό συνέχιζαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να έρθει το δεύτερο γκολ με τον Παγέτ (73′). Η συνέχεια είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν τρόπο να αντιδράσουν ο Τοβάν έκανε το 3-0 στο 80’ για να συνεχίσει στο 83′ ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός μετά από υπέροχη ασίστ του Παγέτ “έκλεισε την παράσταση” γράφοντας το τελικό 4-0 και σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Η νίκη αυτή φέρνει την Μαρσέιγ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -5 από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι αρχικές ενδεκάδες: 

Για την Μαρσέιγ: Πελέ, Σακάι, Ραμί, Γκουστάβο, Αμαβί, Σανσόν, Στρούτμαν,  Τοβάν, Παγέτ, Οκάμπος, Μήτρογλου

Για την Γκινγκάμπ: Τζόνσον, Έμποα Έμποα, Κερμπράτ, Σορμπόν, Ικόκο, Φίρι, Φοφανά, Ντίντοτ, Μπενεζέ , Ρου, Τουράμ