Ισπανικό ντέρμπι με πολλές εκπλήξεις απόψε για το ματς της Primera Division και λεπτές ισορροπίες από την άλλη στο ματς της Serie A. Πάμε να δούμε τις επιλογές μας.

Χιρόνα-Θέλτα: Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώνεται η τέταρτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος έπειτα από την παύση των τελευταίων ημερών για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Δύο ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας θα αναμετρηθούν και αμφότερες έχουν ίδιο στόχο και πολύ ισχυρό κίνητρο. Φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.

Η Χιρόνα έκανε μια εμφατική νίκη στο πρόσφατο φιλικό της κόντρα στην Τότεναμ, γεγονός που έχει ανυψώσει την ψυχολογία της ομάδας. Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτή την στιγμή “φλερτάρει” με τις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος και χρήζει επιθετικής ενίσχυσης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πορεία.

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο” επικρατεί εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι “Κέλτες” βρίσκονται στις πρώτες θέσεις αφού δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα “σκαλοπάτι” ακόμα και μια σημαντική ευκαιρία για να κερδίσουν εύκολους βαθμούς.

“Ζυγίζοντας” τα δεδομένα δεν υπάρχει απόλυτο φαβορί και αουτσάιντερ γι’ αυτό το ματς. Μάλιστα αναμένεται να είναι “κλειστό” και δεν θα φανεί περίεργο αν αργήσουν να σημειωθούν γκολ. Η Θέλτα δείχνει μεγαλύτερη σταθερότητα στα αποτελέσματά της και μοιάζει πιο κατασταλαγμένη στον τρόπο παιχνιδιού της. Η Χιρόνα από την άλλη φαίνεται να τεστάρει πρόσωπα και καταστάσεις κι έτσι μπορεί να μας εκπλήξει κάποιες φορές. Όλη η ιστορία θα κριθεί στο ποια θα εμφανιστεί πιο έτοιμη.

Δύσκολη αποστολή η επιλογή σημείων για το συγκεκριμένο ματς, όμως υπάρχουν αγορές που μπορούν να μας πληρώσουν. Πρώτη από αυτές είναι τα 2-3 τέρματα που πιστεύουμε έχει τύχη να επιβεβαιωθεί. Σημείο που το βρίσκουμε στη Stoiximan σε απόδοση 2,02. Το “διπλό” της Θέλτα είναι πολύ πιθανό να “κλειδώσει” στο τέλος κι έτσι μπορούμε να το ρισκάρουμε. Η συγκεκριμένη επιλογή βρίσκεται στη Stoiximan σε απόδοση 2,90.

SPAL-Αταλάντα: Ένα ακόμα ντέρμπι στο πρόγραμμα για το βράδυ της Δευτέρας, αυτή τη φορά από την Ιταλία. Δύο ομάδες που πλασάρονται ψηλά διεκδικούν μια θέση στην πρώτη πεντάδα.

Τελευταίο ματς για την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής τους ιταλικού πρωταθλήματος και αμφότερες οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Από την μία πλευρά η SPAL που πέρυσι πήρε το χρίσμα για την πρώτη κατηγορία της Serie Α. Φέτος έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα και βρίσκεται στο κατόπι πίσω από την Φιορεντίνα στο βαθμολογικό πίνακα. Μετράει μόνο μία ήττα στα τελευταία πέντε ματς και αυτό θέλει να το αποφύγει όσο μπορεί.

Από την άλλη μεριά, η Αταλάντα έχει πετύχει να συγκεντρώσει 4 βαθμούς αλλά με μια σημαντική διακύμανση στην απόδοσή της. Κατάφερε να κοιτάξει στα “μάτια” την Ρόμα και να φύγει με το 3-3 αλλά ηττήθηκε από την Κάλιαρι με 1-0. Το έργο της αναμένεται δύσκολο κόντρα στην SPAL.

Οι γηπεδούχοι έχουν ξεπεράσει το αρνητικό αποτέλεσμα από το Τορίνο και είχαν όλο το χρόνο να προετοιμαστούν για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Το κίνητρο της πεντάδας είναι πολύ ισχυρό αρκεί να καταφέρουν να εξαντλήσουν και όχι να εξαντληθούν από τους αντιπάλους τους. Το ματς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προβλέψιμο λοιπόν, καθώς σίγουρα και οι φιλοξενούμενοι έχουν να επιδείξουν πράγματα ενώ κάλλιστα μπορούν να αποδειχτούν και επικίνδυνοι.

Θα αφήσουμε την επιλογή νικητή στην άκρη στην προκειμένη περίπτωση και θα επιλέξουμε το όβερ 2,5 που προσφέρεται στη Stoiximan σε απόδοση 2,02. Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες είναι αρκετά πιθανό, όπως και η αγορά αυτή στη Stoiximan, σε απόδοση 1,83.