Το ανανεωμένο Λαύριο έκαψε την αντίσταση της μαχητικής Ντνίπρο με 82-73 κι έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Fiba Europe Cup. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Λαμπ (16π.), Μιλόσεβιτς (12π.) και Χαραλαμπόπουλος (15π.) Για τους φιλοξενούμενους τη μεγαλύτερη ζημιά την έκανε ο Ολεξάντρ Μισούλα με 23 πόντους. Ολα πάντως θα κριθούν στην Ουκρανία την ερχόμενη βδομάδα στην έδρα της Ντνίπρο.

Νευρικό ξεκίνημα από το Λαύριο, που είχε καλές επιλογές στην επίθεση, όμως ήταν αρκετά άστοχο (1/8 εντός πεδιάς). Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οικοδομώντας μία διαφορά οχτώ πόντων (4-12). Η αγωνιστική αφύπνιση των Λούντζη, Λαμπ και Χαραλαμπόπουλου επανέφερε τα πράγματα στην ισορροπία (14-14), ενώ με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι ο Μιλόσεβιτς έκανε το 16-14. Σιγά σιγά η ποιότητα των γηπεδούχων έκανε την εμφάνιση της και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-22. Λίγο την άμυνα να πρόσεχαν οι παίκτες του Σερέλη και η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. 

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Ντορόν Λαμπ να παίρνει τ’όπλο του και με συνεχόμενους πόντους να δίνει στην ομάδα του προβάδισμα εφτά πόντων (30-23). Η Ντνίπρο από τη μεριά της με τους Τιμοφεγιένκο και Μισούλα έκανε μεγάλη ζημιά από την περιφέρεια, φέρνοντας το ματς τούμπα. Το Λαύριο δεν έπαιζε άσχημα, όμως αν δεν βελτιωνόταν θα είχε προβλήματα. Οι Ουκρανοί μπορεί στο ημίχρονο να ήταν μπροστά με 40-45, όμως δεν νομίζουμε να είναι τόσο εύστοχοι και στο δεύτερο εικοσάλεπτο.

To τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Το Λαύριο ήταν καλό στην επιθεση, είχε σωστές επιλογές, όμως η Ντνίπρο έβρισκε τρόπο να σκοράρει και να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα της τάξεως των πέντε πόντων (49-54). Ο Χρήστος Σερέλης κάλεσε τάιμ-άουτ και η διαφορά εν ριπή οφθαλμού εξανεμίστηκε, αφού οι γηπεδούχοι έγιναν πιο σκληροί στα μετόπισθεν. Στη συνέχεια το ματς ήταν ντέρμπι και ύστερα από 30 λεπτά το σκορ ήταν 60-59.

H τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Νίξον και το Λαύριο ήταν έτοιμο να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με πολύ πάθος, είχαν βρει ρυθμό και με τον Λαμπ να κερδίζει γκολ-φάουλ, έγινε το 68-60. Εάν μικρό σερί των Ουρκανών κόπηκε από μεγάλο τρίποντο του Νίξον και το 71-64 αποτελούσε εχέγγυο νίκης. Βεβαια η επιστροφή του Μισούλα στο ματς, ανέτρεψε τα δεδομένα και το 73-70, τα έλεγε όλα. Τελικά η ποιότητα του Λαυρίου έκανε τη διαφορά και το 82-73 είναι ένα καλό μαξιλάρι ασφαλείας για τη ρεβάνς σε εφτά μέρες στην Ουκρανία.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 40-45, 60-59, 82-73