Ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε τον φετινό ΠΑΟΚ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του και παρακάτω θα δούμε δηλώσεις του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου, αλλά και του αρχηγού Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Το esake.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στις 14 ομάδες της Basket League ενόψει της έναρξης του Πρωταθλήματος το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από μια σεζόν που θεωρήθηκε αρχικά μεταβατική λόγω της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία της μετά από οχτώ χρόνια αλλά στην πορεία αποδείχτηκε επιτυχημένη με την κατάκτηση της 3ης θέσης, θα επιδιώξει να διατηρήσει τα κεκτημένα και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει.

Με τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο για 2η χρονιά, ο Δικέφαλος του Βορρά δημιούργησε ένα κράμα παλιών πια στο ρόστερ του παικτών και νέων, κάποιοι από τους οποίους είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Basket League. Στη διάρκεια του καλοκαιριού ανανέωσε τα συμβόλαια των Βαγγέλη Μαργαρίτη και Φιλ Γκος, απέκτησε τους έμπειρους στην κατηγορία Γιάννη Αθηναίου, Σταύρο Σχίζα, επανέφερε τον Αμερικανό Ουίλ Χάτσερ για μία 3η θητεία στα ασπρόμαυρα και συμπλήρωσε το ρόστερ του με τους Τζαμάλ Τζόουνς, Γιανίκ Μορέιρα, Μαλίκ Πόουπ και Ντάριους Γκάρετ.

«Σε πολύ υψηλό επίπεδο το πρωτάθλημα»

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής): «Πρώτος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε και φέτος μια ομάδα που θα παίζει με τον τρόπο που θέλουμε. Να είναι μαχητική, να είναι συγκεντρωμένη σε όλα τα παιχνίδια, να διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα γήπεδα και να παίξει μπάσκετ, το οποίο μπορεί να δει εύκολα ο κόσμος.

Δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα των ομάδων, αλλά θεωρώ ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα ρόστερ που έχουν δημιουργηθεί είναι πολύ δυνατά, υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι περισσότερες ομάδες έχουν επενδύσει σε πολύ καλούς ξένους παίκτες, γεγονός που ανεβάζει την ποιότητα του πρωταθλήματος.

Εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, από τους παίκτες μέχρι τους προπονητές και τους παράγοντες. Να έχουμε μια χρονιά χωρίς κρούσματα βίας και με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για όλους».

«Να μπούμε πάλι στην πρώτη τετράδα»

Βαγγέλης Μαργαρίτης (αρχηγός): «Μετά την 3η θέση στην περσινή σεζόν, ένας από τους στόχους μας είναι να μπούμε και πάλι στην πρώτη τετράδα. Όπως είδαμε και πέρυσι, όμως, είναι καλύτερο να θέτουμε τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Βλέποντας και το περσινό πρωτάθλημα, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στην Basket League, θεωρώ ότι το επίπεδο, αλλά και ο ανταγωνισμός θα είναι και φέτος σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το σημαντικό για όλους εμάς τους αθλητές, είναι να έχουμε υγεία και να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότεροι τραυματισμοί».