Ώρα ντέρμπι… Στη Θεσσαλονική και την Τούμπα είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στις 20:30 για την τέταρτη στροφή του πρωταθλήματος σε μια αναμέτρηση με “άρωμα” κορυφής. 

Τόσο στην “Ένωση” όσο και στον “Δικέφαλο του Βορρά”, επιθυμούν νίκη με την οποία θα βάλουν τα θεμέλια στο “παιχνίδι” της διεκδίκησης του τίτλου.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη καλείται να αφήσει πίσω το 3-0 της Ολλανδίας με τον Άγιαξ. Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάρκας, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου και Λόπες. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα παίξουν οι Σιμόες και Γαλανόπουλος, στα πλάγια οι Μπακασέτας και Μάνταλος. Επιτελικός χαφ ο Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Λιβάγια. Στην αποστολή βρίσκονται επίσης Τσιντώτας, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Αϊντάρεβιτς, Γιαννιώτας, Πόνσε και Γιακουμάκης. 

Από την μεριά τους οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, καλούνται να κάνουν το ίδιο Να ξεχάσουν δηλαδή το 1-0 της Τσέλσι. «Δεν παίζουμε για την εκδίκηση, παίζουμε για να πάρουμε τον τίτλο» ήταν το μήνυμα του Ρουμάνου προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές του. Όσο για το αγωνιστικό; Αναμένεται να δούμε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα θα είναι οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στα χαφ ο Μαουρίσιο και ο Κάνιας, με τον Μπίσεσβαρ. Ο Λημνιός θα είναι στα πλάγια. Επιτελικός χαφ ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Χατσερίντι, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Καντουρί και Καρέλης. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Λεβαδειακό, η Ξάνθη τον ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός τη Λαμία. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-0

Ατρόμητος – ΑΕΛ 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 1-0

Ξάνθη – ΟΦΗ 16:00 

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 19:00

Παναιτωλικός – Λαμία 19:00 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 20:30 

Δευτέρα 24/9

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 19:30