Ο Άντονι Τζόσουα ήταν ο μεγάλος νικητής στην αποψινή «τιτανομαχία» απέναντι στον Αλεξάντερ Ποβέτκιν στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, με τεχνικό νοκ-άουτ στον έβδομο γύρο.

Έτσι, ο Βρετανός πυγμάχος υπερασπίστηκε τις ζώνες της WBA (Super), της IBF, της WBO και της IBO στην κατηγορία των βαρέων βαρών, φτάνοντας τις 22 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (21 νοκ-άουτ).

Από την άλλη, ο Ρώσος, ο οποίος «πλήρωσε» το μικρότερο μέγεθός του έναντι του αντιπάλου του και την προχωρημένη του ηλικία (39 ετών), υπέστη μόλις τη δεύτερη ήττα στην καριέρα του σε 36 αγώνες (34 νίκες, 24 νοκ-άουτ)

Ο πρώτος γύρος ήταν κυρίως αναγνωριστικός ανάμεσα στους δύο πυγμάχους, όμως στο τέλος του ο Ποβέτκιν πέρασε το άπερκατ, με τον Τζόσουα να παραπατάει αλλά για καλή του τύχη το τρίλεπτο να ολοκληρώνεται.

Ο Ρώσος συνέχισε να είναι πιεστικός και να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες στο ρινγκ, απειλώντας τον αντίπαλό του κυρίως με το αριστερό κροσέ και το αριστερό του άπερκατ.

Ο έκτος γύρος ανήκε απόλυτα στον Τζόσουα, ο οποίος έδειξε να ανεβάζει στροφές, εκμεταλλευόμενος παράλληλα και την προχωρημένη ηλικία και την κόπωση του αντιπάλου του.

Στον αμέσως επόμενο έφτασε το τέλος του Ποβέτκιν, καθώς μετά από σφυροκόπημα του Τζόσουα ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι, με τον Βρετανό να παίρνει τη νίκη και να υπερασπίζεται τις ζώνες του.

Πλέον, οι φίλοι της πυγμαχίας περιμένουν από τον 28χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή να αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα του τον μεγάλο νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στον Τάισον Φιούρι και τον Ντιοντέι Ουάιλντερ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου.