Είναι πραγματικά εγκληματική απόφαση των ανθρώπων της ΑΕΚ, να μην προχωρήσει σε απόκτηση κεντρικού μέσου. Τώρα τιμωρείται γι’ αυτό μιλάμε στον τίτλο για έγκλημα. Βλέπει τους παίκτες της να βγαίνουν νοκ-αουτ από την κούραση και να στρέφεται για βοήθεια στον, προ ολίγων μηνών εκτός ομάδας, Έρικ Μοράν. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την ομάδα, ν’ αφήσει ό,τι έχει στο γήπεδο, να δείξει γιατί κουβαλάει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας.

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων καταφέρνει την Τρίτη να χάνει στο… νήμα από την Μπενφίκα και λίγες μέρες αργότερα, αποδυναμωμένη να παίρνει τον βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό. Φυσικά, στην Ένωση δεν θα έπρεπε να πανηγυρίσουν για την ισοπαλία καθώς αυτό δεν συνάδει με τα ιδανικά και τους στόχους της. Αυτό φάνηκε κι από την κίνηση του Μπακασέτα μετά το γκολ που έτρεξε να πάρει τη μπάλα να την πάει στη σέντρα. 

Αυτό που έδειξε το ντέρμπι, όπως είπε κι ο Γιώργος Γιακουμάκης,ήταν πως την ΑΕΚ πρέπει να δεινοπαθήσεις για την κερδίσεις. Είναι το μέταλλο της Πρωταθλήτριας που δίνει άλλη αυτοπεποίθηση στα πόδια των “κιτρινόμαυρων”.

Χωρίς τον βασικό της φορ (Πόνσε), χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη της (Μάνταλο), χωρίς τον Οικονόμου, τον Αλεφ, τον Λόπες, με ανέτοιμους τους Μπογέ, Γιαννιώτα και με δύο αναγκαστικές αλλαγές η Ένωση δεν έχασε. Άτυχη ή άξια της μοίρα της δεν το ξέρουμε ακόμα. Το σίγουρο όμως είναι πως πρέπει να προβληματιστούν στα Σπάτα για όλα αυτά τα προβλήματα.

Αυτό που είναι εξώφθαλμο όμως, είναι πως Σιμόες και Γαλανόπουλος θα δυσκολευτούν να αντέξουν ως τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι αγώνες είναι πολλοί και ο Άλεφ με τον Μοράν, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό, πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. 

Το κομμάτι που…βγάζουμε το καπέλο στον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι η διαχείριση που καταφέρνει να κάνει με όλα αυτά τα προβλήματα. Με απόλυτη ψυχραιμία έριξε στον αγώνα τον Έρικ Μοράν, χωρίς να τον νοιάζει τι θα ακούσει Αυτόν έχει, μ’ αυτόν θα δουλέψει, όπως είχε δηλώσει και στο τέλος Αυγούστου. Η αδυναμία να γίνει μεταγραφή στα χαφ ήταν φυσικά εγκληματική όμως δεν μπορούμε να μένουμε στο έγινε αλλά τι θα γίνει πλέον. 

Ο Λούκας Μπογέ έκανε ένα εκπληκτικό 20λεπτο δείχνοντας γιατί υπήρχε τόση “τρέλα” μαζί του όταν έφτασε στην ΑΕΚ. Είναι πραγματικά ατυχία που ήταν τόσο καιρό εκτός δράσης. Ο Τάσος Μπακασέτας βάζει πλώρη για ένα ηγετικό συμβόλαιο που αξίζει στο έπακρο. Πέρυσι, χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο έλαμψε, και στο χθεσινό ντέρμπι πήρε την κατάσταση στα χέρια του εξ’ αρχής. 

Όσο εγκληματική ήταν η μη απόκτηση μέσου, άλλο τόσο εγκληματικό θα είναι να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια του Μπακασέτα, του Λαμπρόπουλου αλλά και του Σιμόες, σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο καθένας. 

Στο δεκαπενθήμερο της διακοπής οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να αποφορτιστούν αλλά όχι να χαλαρώσουν. Το μέλημα τους είναι αρχικά να βρουν την αιτία όλων αυτών των τραυματισμών. Έπειτα, έρχεται μια σειρά αγώνων, αρκετών εξ’αυτών στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει πόσο η ΑΕΚ θέλει αλλά και πόσο μπορεί να ακολουθήσει τον μαραθώνιο της κορυφής.

Βασίλης Ιωαννίδης