Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ, σχετικά με την εντός έδρας αναμέτρηση του Ήφαιστου Λήμνου κόντρα στον Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

Την ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων θα αρχίσουν να γράφουν από το Σάββατο (13/10, 15:45) Ήφαιστος και Πανιώνιος σε ένα εξ ορισμού ιστορικό παιχνίδι αφού θα είναι το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής που θα φιλοξενηθεί στο νησί της Λήμνου.

Οι δύο ομάδες άρχισαν την προσπάθεια τους στην 27η Betshop Basket League με ήττα, ο μεν Ήφαιστος από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, ο δε Πανιώνιος εντός έδρας από την Κύμη, οπότε θα αναζητήσουν την πρώτη νίκη τους στη σεζόν.

Κόντρα στο παρελθόν τους

Υπάρχουν κάποια πρόσωπα που συνδέουν τις δύο ομάδες και όλα τους ανήκουν στον Ήφαιστο. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος (2009-10), ο Δημήτρης Σταμάτης (2013-15) και ο Τάιρον Μπρέιζελτον (2017-18) έχουν φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου τον οποίο θα αντιμετωπίσουν με την ομάδα της Λήμνου. 

Μεθαύριο μάλιστα, ημέρα του αγώνα, ο Σταμάτης θα συμπληρώσει πέντε χρόνια από το ντεμπούτο του στην Betshop Basket League. Ήταν 13 Οκτωβρίου 2013 όταν αγωνίστηκε στην εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Πανελευσινιακού με 74-72 με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ

 *Κοντά στα 100 αμυντικά ριμπάουντ βρίσκονται Γιώργος Διαμαντάκος (99), Αντουέιν Ουίγκινς (97) και Σον Έβανς (95).

*Τρεις πόντοι θα είναι αρκετοί για τον Σπύρο Μούρτο ώστε να φτάσει τους 800 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Αντουέιν Ουίγκινς έχει φτάσει τα 10 συνεχόμενα παιχνίδια στην Betshop Basket League με τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

*Μετά το ρεκόρ καριέρας που σημείωσε στην πρεμιέρα κόντρα στην Κύμη με 15 πόντους, ο Νίκος Δίπλαρος απέχει έξι πόντους από τους 100 στην Betshop Basket League.

*Την πρώτη του νίκη στον πάγκο του Πανιωνίου αναζητά ο Κρις Χουγκάζ. Δεν τα κατάφερε στα 13 παιχνίδια του σε αυτόν.