Προσπάθεια απόκτησης του Νικ Καλάθη έκανε η Κίμκι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον GM Πάβελ Αστάκχοφ, αλλά ήταν αδύνατο να φθάσουν την προσφορά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, όπως ανέφερε.

O Νικ Καλάθης βρέθηκε στο στόχαστρο της Χίμκι. Αυτό επιβεβαίωσε και ο GM της ομάδας, Πάβελ Αστάκχοφ, ο οποίος τόνισε στην «Izvestia» πως ο σύλλογος της Ρωσίας προσπάθησε να αποκτήσει τον έμπειρο γκαρντ, αλλά δεν μπόρεσε να «ματσάρει» την πρόταση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή τίποτα δεν χάλασε. Σχεδόν όλοι οι παίκτες που διαπραγματευτήκαμε το καλοκαίρι, υπέγραψαν. Ο μόνος που δεν υπέγραψε ήταν ο Νικ Καλάθης. Προσπαθήσαμε να τον πάρουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο. Και ο Παναθηναϊκός έκανε μία πολύ γενναιόδωρη πρόταση και για εκείνον ήταν προτεραιότητα να παραμείνει και να παίξει στη χώρα του. Γι’ αυτό δεν προχώρησε η περίπτωση του Καλάθη», ανέφερε ο GM της Χίμκι, ο οποίος μίλησε και για τον Κρις Σίνγκλετον, λέγοντας:

«Η περσινή σεζόν του Σίνγκλετον δεν ήταν τόσο καλή και γι’ αυτό δεν τον σκεφτήκαμε αυτό το καλοκαίρι. Κοιτάξαμε στο Summer League για ψηλό και πήραμε τον Τζόρνταν Μίκι, ο οποίος εκπληρώνει τα “θέλω” μας».