Το France Football αποφάσισε την διακοπή της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς και μέσω twitter αιτιολόγησε αυτή την απόφαση.

Όπως ανέφερε το γαλλικό περιοδικό διαπιστώθηκε πως ψήφισαν αρκετοί ψεύτικοι λογαριασμοί, οι οποίοι είχαν δημιουργηθεί για το αυτό τον λόγο και οδήγησαν στην κατάργηση της ψηφοφορίας.

Μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση βρισκόταν ο Λιονέλ Μέσι με το 48% των ψήφων, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 31%. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε το περιοδικό: 

«Αγαπητοί αναγνώστες. Όπως διαπιστώσατε, αναγκαστήκαμε να καταργήσουμε το άρθρο “Δημοσκόπηση: ψήφισε ποιος, κατά την άποψή σου, αξίζει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα 2018”, λόγω της δημιουργίας χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών μέσω ενός κακόβουλου λογισμικού, που αλλοίωσε τα αποτελέσματα. 

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή η έρευνα, για καθαρά συμβουλευτικούς σκοπούς, προφανώς δεν έχει καμία επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η Χρυσή Μπάλα απονέμεται, όπως πάντα, από μια κριτική επιτροπή εξειδικευμένων και ανεξάρτητων δημοσιογράφων. 

Σας ευχαριστούμε όλους που δεν παρερμηνεύσατε ένα απλό τεχνικό “περιστατικό” που ήταν πέρα από τον έλεγχό μας».