Νέο συμβόλαιο αναμένεται να προσφέρει η Μπαρτσελόνα στον Λιονέλ Μέσι, που επιθυμεί να δει τον Αργεντινό να ανανεώνει για 9η φορά στους Μπλαουγκράνα.

Το υπάρχον συμβόλαιο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο λήγει το καλοκαίρι του 2021 (ο Μέσι θα είναι τότε 34 ετών), ωστόσο οι Καταλανοί θέλουν να το επεκτείνουν για ένα ή και δύο χρόνια ακόμα, προχωρώντας στην ένατη ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας, όπως αποκαλύπτει η “Mundo Deportivo”. 

Πρόθεση των “μπλαουγκράνα” είναι να προτείνουν την εν λόγω επέκταση στον Αργεντινό σούπερ σταρ όχι τη φετινή σεζόν, αλλά κατά τη διάρκεια της επόμενης. Στόχος βέβαια της Μπαρτσελόνα είναι να κρεμάσει ο Μέσι τα παπούτσια του με τη δική της φανέλα, παρ’ όλα αυτά είναι διατεθειμένοι να σεβαστούν οποιαδήποτε απόφασή του. 

Τη δεδομένη στιγμή η ρήτρα στο συμβόλαιο του 31χρονου άσου φτάνει στα 700 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει ακόμη μία ρήτρα που προβλέπει ότι το 2020 θα μπορούσε να αποχωρήσει χωρίς κανένα αντάλλαγμα για τη Μπάρτσα αν δεν πρόκειται για κλαμπ της… ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Σημειώνεται ότι ο Μέσι έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία του να επιστρέψει στην Αργεντινή για να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Νιούελς Όλντ Μπόις.