Συγκλονιστική μαρτυρία υπήρξε από τον Μπεν Γούαλας, που είπε πως πάλεψε με την κατάθλιψη και πως όταν την είχε τίποτα δεν μπορούσε να τον ανεβασει ψυχολογικά.

Το 2004 τα «πιστόνια» κατακτούν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και ο Μπεν Γουάλας είναι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της μαγικής ομάδας. Ο τέσσερις φορές Αll-Star σέντερ «κρέμασε» τα παπούτσια του το 2012 έχοντας αποκομίσει οικονομικά 90 εκατομμύρια δολάρια από την καριέρα του.

Η «εξαφάνισή» του από το προσκήνιο δεν συνδέεται με προσωπική του απόφαση αλλά από το «χτύπημα» που δέχτηκε με την κατάθλιψη.

«Το μπάσκετ είναι ένα μέσο ελέγχου του μυαλού. Σε παίρνει σε ένα ταξίδι με σκαμπανεβάσματα, εξαιρετικά υψηλά και χαμηλά. Σε κάνει σχεδόν να το χρειάζεσαι. Όταν αποσύρεσαι αρχίζεις να νιώθεις άδειος, κανείς δεν νοιάζεται για εσένα, δεν σου τηλεφωνεί κάποιος με την συχνότητα που συνήθιζε. Έτσι ξεκινάς να “πέφτεις” αλλά επειδή δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι να “σηκώσει” αρχίζεις να βουλιάζεις και να βουλιάζεις».

Αυτές ήταν οι κουβέντες του Γουάλας στο «The Undefeated» με τον ίδιο να παραδέχεται ότι έχασε βάρος, ωστόσο πλέον έχει κάνει νέο ξεκίνημα στην ζωή του όντας πρόεδρος και συμμέτοχος σε ομάδα της G-League, τουςGrand Rapids Drive