Η Εθνική Ελπίδων μπορεί να αγωνίστηκε για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Λευκορωσία και εξασφάλισε τη θέση της στα μπαράζ για την πρόκριση στο Euro 2019.

Οι Ελπίδες ήθελαν ένα βαθμό για να “κλειδώσουν” την δεύτερη θέση, καθώς οι Κροάτες είχαν κερδίσει νωρίτερα, όμως τελικά κατάφερε να πάρει το σημαντικό τρίποντο.

Οι παίκτες του Νικοπολίδη μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο καλές στιγμές με τους Κυριακόπουλο και Ανδρούτσο, όμως ευτύχησε να προηγηθεί με τον Χατζηγιοβάννης, που σκόραρε με το κεφάλι για το 1-0, μετά την σέντρα του Κυριακόπουλου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Πασαλίδης είδε την δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε από το γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα και να γίνονται πιο επικίνδυνοι.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι Λευκορώσοι έχασαν μία καλή στιγμή με το σουτ του Μπρέζκιν, ενώ ο Κότσαρης απέκρουσε και το σουτ του Γκρόμικο. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη ο Μανθάτης σέντραρε ο  Βολκόφ έκανε χέρι και ο Μπουζούκης ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το τελικό 2-0, που έστειλε τις Ελπίδες στα μπαράζ.