Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο με 75-99 και γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή Euroleague. Οι  ερυθρόλευκοι πληγώθηκαν από την τριάδα των Νέντοβιτς (20.), Τζέιμς (22π.) και Μίτσοβ (19π.), που έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των Πειραιωτών. Ο μοναδικός διασωθέντας από την ελληνική ομάδα ήταν ο Νίκολα Μιλουτόνοφ με 15 ποντους και 10 ριμπάουντ.

Πολύ γρήγορο όπως το περιμέναμε άλλωστε ήταν το ματς ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους Μιλανέζους. Ο Ολυμπιακός με αιχμή του δόρατος τον Μιλουτίνοφ, ήταν μπροστά, όμως είχε γι’ αντίπαλο δέος τον Μίτσοβ, που είχε σημειώσει 13 πόντους μέσα σε οχτώ λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Μπλατ να καλέσει τάιμ-άουτ, αφού οι παίκτες του ήταν μάλλον χαλαροί στην άμυνα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έδωσε κάποιες λύσεις, όμως το 26-24 αποτύπωνε πως μόνο οι επιθέσεις ήταν πρωταγωνίστριες στην πρώτη περίοδο.

Τα πράγματα έγιναν κάπως περίεργα για τον Ολυμπιακό. Ναι έχει υιοθετήσει έναν γρήγορο ρυθμό, όμως αυτό το παιχνίδι βόλευε σε μεγάλο βαθμό και το Μιλάνο. Αποτέλεσμα αυτού παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς και ο Κουζμίνσκας να είναι πολύ παραγωγικοί. Οι γηπεδούχοι μπορεί να υπολείπονταν στο σκορ, όμως αν άφηναν τους Ιταλούς να πιστέψουν περισσότερο θα είχαν πολλά προβλήματα. Το 41-44 δεν ήταν διαφορά μεγάλη, όμως έτσι όπως κυλούσε το ματς, βόλευε το Μιλάνο.

Οι Πειραιώτες βελτιώθηκαν αισθητά στο τρίτο δεκάλεπτο αμυντικά κι έτσι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση (46-44) με απανωτά καλάθια του Πρίντεζη. Τα ματς είχε αποκτήσει μία πιο σκληρή υφή κι αυτό ήταν προς όφελος των Πειραιωτών, που ξέρουν να παίζουν μ’επαφές. Δυστυχώς ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε βρει ρυθμό κι όποτε προσπαθούσε να πάρει το μομέντουμ ο Ολυμπιακός, ο Σέρβος ήταν εκεί για την ομάδα του. Το Μιλάνο ξαναλέμε πως αισθανόταν αρκετά άνετα στο παρκέ και με δύο συνεχή κλεψίματα των Νεντοβιτς και Μπρουκς, έστειλε τη διαφορά στο συν εννέα (57-66), παγώνοντας το ΣΕΦ. Τελικά μετά από 30 λεπτά το 63-73 φάνταζε βαρύ για τους γηπεδούχους, όμως με λίγη άμυνα, το ματς γύριζε.

Ο Νέντοβιτς ήταν ο παίκτης, που άλλαξε κυριλεκτικά όλη την εικόνα του ματς, είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας. Το 67-81 έμοιαζε δύσκολο ν’ανατραπει, καθώς η αυτοπεποίθηση των Ιταλών ήταν στα ύψη. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με γκολ-φάουλ ξύπνησε το ΣΕΦ, όμως τα μετόπσιεθν υπολειτουργούσαν και οι Ιταλοί, ήταν πολύ κοντά σ’ένα μεγάλο διπλό. Το βαρύ 75-99 ήταν λίγο σκληρό για τον Ολυμπιακό, που γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 41-44, 63-73, 75-99