Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην πρώτη στροφή της κούρσας του πρωταθλήματος σπινιάροντας, έχοντας πασιφανέστατο πρόβλημα τόσο στο σασμάν όσο και στα ελαστικά.

Ένας Ολυμπιακός που ξεκίνησε τον αγώνα από την Pole Position, όντας η μόνη μεγάλη ομάδα που δεν έχει υποστεί την ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Όπως και να το κάνουμε, είναι πολλά δύο χρόνια χωρίς τίτλο για τους ερυθρόλευκους. Οι οπαδοί του δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις.

Το φετινό πλάνο μπάζει από παντού και ευθύνη έχουν οι πάντες. Από τον πρόεδρο, τους ιθύνοντες, τον προπονητή, τους παίκτες, μέχρι τους… οπαδούς που «έβλεπαν» την ομάδα στα φιλικά να… πετάει!

Τα πρώτα καμπανάκια ήχησαν στα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπέρνλι. Για κακή του τύχη ο Ολυμπιακός προκρίθηκε! Μπάλωσε τις αδυναμίες του, ξεγέλασε τον κόσμο του, πρόσθεσε ανούσιες αγωνιστικές στο καλεντάρι του με το Europa League και πήρε παράταση αγωνίας η έκρηξη της βόμβας του. Μια βόμβα που είναι ωρολογιακή και φέτος δεν μπορεί να την απενεργοποιήσει ούτε ο Λεμονής.

Δεν τα βλέπω όλα μαύρα φέτος στον Πειραιά. Μαύρη είναι η βαθμολογική συγκομιδή που η ομάδα ισοβαθμεί μετά από 7 αγωνιστικές με τον διαλυμένο Παναθηναϊκό του -6 και της πιτσιρικαρίας που μάχεται να μην υποβιβαστεί!

Στα πιο πρακτικά τώρα, δεν υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ. Η ομάδα ξεκίνησε με τριάδα Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη στο κέντρο και ξαφνικά μπήκαν Τουρέ, Γκιγιέρμε και Νάτχο στην εξίσωση και χάλασαν τη μαγιά.

Τα λάθη του Ολυμπιακού και του Μαρτίνς φέτος:

  • Δεν πήρε σέντερ φορ του βεληνεκούς που αρμόζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
  • Έστησε την ομάδα το Καλοκαίρι επάνω σε μια βάση, την οποία αναίρεσε ο ίδιος μετά από ένα μήνα. Πχ. Βασικός ο Λάζαρος και κορυφαίος σε όλα τα φιλικά και προκριματικά. Πάγκο ο Λάζαρος στο διάστημα 15 Σεπτέμβρη με 22 Οκτώβρη.
  • Ακύρωσε σημαντικά γρανάζια της περυσινής μηχανής που δούλευαν «ρολόι». Ανσαριφάρντ και Κούτρης πλήρωσαν την ξεροκεφαλιά του προπονητή τους.
  • Υπέκυψε στις μανατζερικές επιλογές της διοίκησης. Θέλει κάποιος να με πείσει ότι Τοροσίδης και Φετφατζίδης ήταν προσωπικές του επιλογές; Θα μου πεί κάποιος γιατί φταίει εφόσον του ορίζει τις μεταγραφές η διοίκηση; Μα όταν πρίν εσύ ο ίδιος κόβεις από το ρόστερ τον Πορτογάλο αξιοπρεπέστατο τεχνίτη Μαρτίνς, θα στον αναπληρώσουν οι μάνατζερς σε ένα βράδυ και δεν θα μπορείς να πείς και τίποτα.
  • Κάνει κάκιστη διαχείριση του ρόστερ. Αλλαγή τον Μπουχαλάκη σε ντέρμπι στο 30ο λεπτό λες και είναι ο Αλέφαντος. Πάγκο ο 20χρονος Σισέ στο πρωτάθλημα. Βασικός όμως μέσα στη Μίλαν, να εκτίθεται από τον Ιγκουαϊν, να τρώει 3 γκολ σε 9 λεπτά και καίγεται.
  • Τι απέγινε εκείνος ο παικταράς ο Νικολάου που πέρυσι έπαιζε βασικός στο Καμπ Νου και θα τον πουλούσε ο Μαρινάκης 25 εκατομμύρια στο μέλλον σύμφωνα με τους ειδικούς;

Συνηθίζεται στην Ελλάδα η δημοσιογραφία να τείνει στην προπονητοφαγεία. Αν έπρεπε να κρίνουμε τον Μαρτίνς μόνο ως κόουτς ίσως να είχε κι άλλα κανονάκια ακόμη στην πίστα του. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός έχει συνάψει μια μεγάλη συνεργασία με τον Πορτογάλο μάνατζερ του Μαρτίνς και τους έδωσε τα κλειδιά της ομάδας, πρέπει να κριθούν και ως θεμελιωτές αυτού του ρόστερ.

Το μονοθέσιο του Ολυμπιακού χρειάζεται ένα γρήγορο πιτ στοπ πριν από το προγραμματισμένο των Χριστουγέννων. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός είτε με τον Μαρτίνς στον πάγκο είτε χωρίς αυτόν πρέπει να πατήσει το RESET. Ανασύνταξη, αναθεώρηση στόχων, ενεργοποίηση παραπεταμένων ποδοσφαιριστών, αναδιανομή ρόλων στους παίκτες και ένα καλό plan b σε περίπτωση που ένα ματς στραβώνει είναι μια καλή αρχή για να μη χαθεί εντελώς η φετινή χρονιά.