Με μια εκπληκτική εμφάνιση στον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, ο Λευτέρης Πετρούνιας πέρασε στον τελικό της Παρασκευής (2/11), όπου και θα διεκδικήσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. 

Στη Ντόχα, ο “Άρχοντας” των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα (26/10) μια μαγική εκτέλεση στους κρίκους. Παρότι τραυματίας, συγκέντρωσε 15.266 βαθμούς, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής (2/11). Τον τελικό που ευελπιστεί να τον οδηγήσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αριστερό ώμο, ωστόσο επέλεξε να ταξιδέψει στο Κατάρ και να αγωνιστεί κανονικά προκειμένου να βοηθήσει την Εθνική μας ομάδα, στην μάχη που δίνει για την κατάληψη μιας θέσης στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης. Μάλιστα, για το λόγο αυτό ανέβαλε το χειρουργείο, στο οποίο πρέπει να υποβληθεί, για μετά τη διοργάνωση.    

Για τους συμμετέχοντες το εν λόγω Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό αφού αποτελεί το πρώτο βήμα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Πλάι στον Λευτέρη Πετρούνια θα αγωνιστούν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου. Εκείνος που δεν θα μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειά του στην Εθνική ομάδα είναι ο Βλάσης Μάρας, που επίσης αντιμετώπισε προβλήματα τους τελευταίους μήνες και τελικά έμεινε εκτός πεντάδας.