Ο Ολυμπιακός έχασε μία χρυσή ευκαιρία να φύγει με το διπλό από τη Μόσχα και να πατήσει κορυφή. Να με συγχωρείτε, αλλά έχω μεγάλες απαιτήσεις από το σύνολο που έχει πιάσει “πελάτη” την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη.

Έχουμε και λέμε. Κρατάς τους Ρώσους στους 69 πόντους μέσα στο “σπίτι” τους. Ο Ντε Κολό αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται, μένοντας άποντος ύστερα από 139 παιχνίδια στην Euroleague. Οι Ιτούδης και Βατούνιν έκαναν στο σταυρό τους πάλι, αφού ο Σπανούλης πήγε να τους κάνει το κλασικό χουνέρι στα τελευταία λεπτά. O Λαρισαίος γκαρντ έκανε πλάκα σε Χάντερ, Χάινς και Χίγκινς, όμως στο τέλος προδόθηκε  από τ’ αμυντικά ριμπάουντ της “αρκούδας”.

Γιατί τα λέμε ολα τα παραπάνω; Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα σωστά στα μετόπισθεν, όμως για πρώτη φορά προδόθηκε από την επίθεση του. Ο Ντέηβιντ Μπλατ δεν έδωσε εντολή για early offense, παίζοντας ένα πιο αργό μπάσκετ, πιο ελληνικό θα λέγαμε. Οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, όμως στο τέλος οι φυσικές δυνάμεις τους εγκατέλειψαν. Βαλτε και στην εξίσωση την απειρία των Γκος και Λεντέι και η νίκη έκανε “φτερά”.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε πως μπορεί να υποστηρίξει κι ένα πιο αργό στυλ παιχνιδιού κι αυτό είναι ότι καλύτερο για μία ομάδα, που δημιουργεί και σφυρηλατεί τον χαρακτήρα της τώρα.

Ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα δεν στενοχωρεί ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, καθώς μία ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ είναι εντός προγράμματος. Τα σπουδαία είναι την ερχόμενη βδομάδα, όπου οι “ερυθρόλευκοι” θα παίξουν στο ΟΑΚΑ κι αν κερδίσουν θα βυθίσουν σε σκεπτικισμό τον αιώνιο αντίπαλό τους.

ΥΓ. Ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο” Γιάνις Στρέλνιεκς έλειψε πάρα πολύ από τον Ολυμπιακό. Είναι ο μοναδικός κλασικός σουτέρ του συλλόγου κι όπως και να το κάνουμε αποτελεί πληγή, όταν βρίσκεται στα πιτς.

ΥΓ2. Ο Γιάνις Τίμα δείχνει να μην έχει διάθεση να προσφέρει. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί, όμως όσο περνάει ο καιρός, παρουσιάζει όλος και χειρότερος. Τα μόλις εφτά λεπτά συμμετοχής σήμερα, μόνο τυχαία δεν είναι…