Ο Ντέρικ Ρόουζ είναι ένας από τους σύγχρονους μύθους του ΝΒΑ. Τελεία και παύλα. Μπορεί να μην έχει κατακτήσει τους τίτλους του ΛεΜπρόν και του Κάρι, αλλά έχει δώσει επανειλημμένα το παράδειγμα στους υπόλοιπους, με τον ατσάλινο χαρακτήρα του και την επιμονή του να επιστρέφει και να λάμπει, ενώ όλα μοιάζουν χαμένα.

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν όσο λίγοι στην αθλητική τους ζωή. Τα προηγούμενα χρόνια πέρασαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τον Ρόουζ να τραυματίζεται σοβαρά και να επιστρέφει δριμύτερος -εκεί που όλοι τον είχαν ξεγράψει-, δείχνοντας μέρος του τεράστιου ταλέντου του, το οποίο σίγουρα θα είχε ανθίσει εάν έλειπαν όλες αυτές οι κακοτυχίες.

Κόντρα στους Τζαζ, ήταν υπέροχος. Έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 50 πόντους και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Τίμπεργουλβς να πάρουν τη νίκη με 128-125. Ήταν λοιπόν επόμενο να αναδειχθεί ως MVP του παιχνιδιού και επίσης ήταν απολύτως φυσικό να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του ματς.

Η συγκίνηση του Ρόουζ ήταν έκδηλη on camera, με τους συμπαίκτες του να αναλαμβάνουν να τον τιμήσουν όπως πρέπει, πανηγυρίζοντας λες και πήραν… δαχτυλίδι στο ΝΒΑ, μπουγελώνοντας τον Ρόουζ στα αποδυτήρια!