Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει την αήττητη πορεία της στην φετινή Euroleague. Η “βασίλισσα” της Ευρώπης πέρασε από το Ισραήλ με σκορ 66-87 και παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης. Κορυφαίοι ήταν οι Σέρχιο Γιουλ και Τζέισι Κάρολ, που σημείωσαν από 16 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Ο Τζόνι Ο’Μπράιαντ ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η “ομάδα του στρατού”, όμως αυτό το σχέδιο δεν μπορούσε να κρατήσει για περισσότερο από εφτά λεπτά. Η Ρεάλ μπορεί να ολοκλήρωσε την περίοδο με 15-18, όμως η εικόνα της ήταν πολύ καλύτερη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη συνέχεια, όπου ο Τζέισι Κάρολ με τρία διαδοχικά τρίποντα, έδωσε προβάδισμα οχτώ πόντων για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη για τους Ισραηλινούς, που είχαν κολλήσει επιθετικά, ενώ έχαναν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-41 και φαινόταν πως οι Μαδριλένοι ήταν τ’αφεντικό το ματς.

Η συνέχεια είχε ισπανική απόχρωση, καθώς οι Σέρχιο Γιουλ και Άντονι Ράντολφ πυροβολούσαν ασταμάτητα από την περιφέρεια. Η Μακάμπι ως γνωστόν παίζει άμυνα με τα μάτια, τρίποντα δεν έβαζε  (3/20 είχε) άρα το 37-61 ήταν απόλυτα φυσιολογικό στο 27′ της αναμέτρησης. Δεν χρειάζεται ν’αναφέρουμε πολλά πράγματα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Η Ρεάλ με το 44-66 είχε κλειδώσει τη νίκη και στο τέλος έκανε και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων.

Πραγματικά η τελευταία περίοδος είχε χαρακτήρα φιλικού παιχνιδιού, καθώς οι δύο προπονητές δοκίμασαν σχήματα για τις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ο Σπάχια είναι σε φανερά δύσκολη θέση, αφού η εικόνα της Μακάμπι ήταν κάκιστη. Ο Λάσο από την άλλη χαλαρός, είδε την ομάδα του να κερδίζει με 66-87, και η Ρεάλ βελτίωσε το ρεκόρ της στο 6-0.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 23-41, 44-66, 66-87