Το 5-1  ως αποτέλεσμα  απέναντι στη Ντούντελανζ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα προμήνυμα για τις διαθέσεις του Ολυμπιακού εν όψει ντέρμπι, αλλά θα είναι απλά μία λάμψη  αν δεν έρθει η νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Είχαμε γράψει ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να καθαρίσει από νωρίς τη μπουγάδα και τελικά το κατάφερε  με τον καλύτερο τρόπο..  Με 4-0 στο ημίχρονο και ωραίο ποδόσφαιρο που συνδυάστηκε με αυτό που  γουστάρει να βλέπει ο κόσμος όταν πατάει   το πόδι του στο Καραϊσκάκη. Και μέχρι τώρα καμία νίκη στο σπίτι του δεν έχει έρθει εύκολα. 

Σε αυτό που είπε ο Μαρτίνς πριν το παιχνίδι είχε δίκιο. Ολοι οι παίκτες έδειξαν πάθος και διάθεση για  να πετύχουν πράγματα  και να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ενδεκάδα.  Και αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό και σήμερα. 

Πλέον όμως η ομάδα δεν πρέπει να μείνει εκεί. Πρέπει να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά και ακόμα πιο αποφασιστικά και να δώσει στον κόσμο του αυτό που θέλει . Μία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα συνεχίσει το δυνατό του σερί, θα χαρίσει στον κόσμο μία ακόμα μεγάλη χαρά και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση του.  Ο Μαρτίνς ξέρει σίγουρα τι τον περιμένει και σίγουρα γνωρίζει καλά ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. 

Με λίγα λόγια , ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι σοβαρός, να μην πάρουν τα μυαλά αέρα μετά το 5-1 και με παθος και σοβαρότητα να «καθαρίσει» τη μπουγάδα και με τον «αιώνιο».