Επιτέλους φτάσαμε στο πρώτο αιώνιο ντέρμπι της σεζόν, που ίσως είναι και το πιο σημαντικό της τρέχουσας χρονιάς. Αυτό το καταθέτουμε γιατί η Euroleague είναι ένας μαραθώνιος, που διαρκεί έξι μήνες. Το ματς του πρωταθλήματος(διεξάγεται σε δέκα μέρες) λίγο ενδιαφέρει την κάθε ομάδα, αφού τα πάντα θα κριθούν στα playoff.

Ας μην φλυαρούμε άλλο, καθώς η αιώνια μάχη εκτός από αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει και στοιχηματικό. Ο Παναθηναϊκός θα νιώθει τεράστια πίεση σήμερα το βράδυ, καθώς αν πέσει στο 3-3 με τέτοιο πρόγραμμα, τότε ο Τσάβι Πασκουάλ για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στην Ελλάδα θ’αμφισβητηθεί. 

Αντίθετα ο Ολυμπιακός και να χάσει δεν θα τα βάψει μαύρα. Έχει ήδη δύο διπλά σε Βιτόρια και Μόσχα, ενώ με την ΤΣΣΚΑ ο Σπανούλης λίγο έλειψε να στείλει στο… ψυχιατρείο τους Ιτούδη και Βατούτιν.

Σαν πρώτο σημείο θα επιλέξουμε το περιθώριο νίκης 1-5 πόντους για τον κάθε αντίπαλο με απόδοση 2,55 στην stoiximan. Όποιος πιστεύει τ’αντίθετο, θα του σφίξουμε το χέρι. Η υπόθεση νίκη θα κριθεί στο νήμα και κάτι διαφορετικό θα είναι έκπληξη. Στη συνέχεια δεν είναι καθόλου κακή η επιλογή του Over 151,5, που προσφέρεται 2,02 στην stoiximan. Οι πράσινοι στην έδρα τους σκοράρουν αρκετά, ενώ αμυντικά ακόμα ψάχνονται.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ θα προκαλέσει τον Καλάθη να σουτάρει τρίποντα. Ο αρχηγός του ΠΑΟ θα τα πάρει χωρίς δισταγμό και πιστεύουμε πως θα ευστοχήσει τουλάχιστον σε δύο. Το Over 1,5 που το βρίσκουμε στο 2,50, είναι δελεαστικό, ενώ σαν τελευταία επιλογή θα εμπιστευτούμε τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Συριανός φόργουορντ “αφηνιάζει” στο ΟΑΚΑ και συνήθως είναι ο κορυφαίος παίκτης για τους Πειραιώτες. Το να σκοράρει τουλάχιστον δώδεκα πόντους είναι μέσα στο φάσμα των δυνατοτήτων του.

Σας κουράσαμε λίγο με το ντέρμπι, γι’αυτό τώρα θα πάμε στην Πονγκόριτσα, όπου η Μπούντουσνοστ υποδέχεται την Ζάλγκιρις του οξυδερκή Γιασικεβίτσιους. Οι γηπεδούχοι γνωρίζουν και οι ίδιοι πως δεν ανήκουν στο επίπεδο της Eurolεague, όμως κάνουν ότι μπορούν από τη μεριά τους. Οι Λιθουανοί όταν έχουν αποδράσει από τις έδρες των Εφές και Παναθηναϊκού, είναι σχεδόν αδύνατο να σκοντάψουν στους πρωταθλητές της Αδριατικής λίγκας. Δεν μας φοβίζει το χάντικαπ των έξι πόντων, θα πορευτούμε με το διπλό.

YΓ. Όποιος θέλει ας ρίξει και τον άσο της Κίμκι με την Μπαρτσελόνα. Αλλοπρόσαλλες ομάδες, όμως το ένστικτο της επιβίωσης, θα κάνει πάλι τη δουλίτσα του…

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ      ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΙΚΗΣ (1-5 ΠΟΝΤΟΙ)      2,55 STOIXIMAN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    OVER (152,5)        2,02     STOIXIMAN  

ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ    OVER (1,5 ΤΡΙΠΟΝΤΟ)        2,50   STOIXIMAN  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ    OVER (11,5 ΠΟΝΤΟΙ)        1,87     STOIXIMAN  

ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (-6,5)          1,91     STOIXIMAN