Ο Αντώνης Φώτσης παραχώρησε συνέντευξη για την πορεία του στον Ηλυσιακό, ενώ ανέφερε ακόμη πως δεν είδε το ντέρμπι των αιωνίων, ενώ θέλει μία ελληνική ομάδα στο Final 4.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

Εχεις αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Euroleague, στην Α1 Εθνική, ακόμη και στο ΝΒΑ, αλλά στο ξεκίνημα σου στον Ηλυσιακό δεν πρόλαβες να παίξεις στη Γ’ Εθνική. Υπό αυτή την έννοια κάνεις τώρα το «αγροτικό» σου;
«Είναι αλήθεια ότι με τον Ηλυσιακό στο ξεκίνημα της καριέρας μου δεν είχα προλάβει να αγωνιστώ στη συγκεκριμένη Κατηγορία. Ομως είναι πολύ ωραία. Και σε αυτή την Κατηγορία μπάσκετ παίζουν. Βέβαια το επίπεδο είναι αρκετά χαμηλότερο, αλλά η προσπάθεια και η αγάπη παραμένει ίδια και βλέπω ότι και άλλα παιδιά το αγαπούν και κάνουν αυτό που τους αρέσει».

Τι σου έχει κάνει εντύπωση σε αυτά τα πρώτα σου παιχνίδια σε αυτό το πρωτάθλημα;
«Υπάρχει αρκετή οργάνωση. Κάθε ομάδα προσπαθεί να νικήσει, υπάρχει ανταγωνισμός και περνάμε πολύ καλά».

Ο Εσπερος ΑΟΠΑ είχε στη σύνθεσή του κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να ήταν γιοι σου, έχεις παίξει και με άλλα τέτοιας ηλικίας παιδιά;
«Ναι, έχω παίξει και πέρυσι αρκετές φορές με νεαρούς. Είναι ωραίο το συναίσθημα. Ελπίζω και τους εύχομαι ότι καλύτερο. Να είναι υγιείς και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής το παρακολουθείς;
«Οχι τόσο πολύ, δεν ασχολούμαι όπως παλαιότερα».

ΝΒΑ;
«Γενικά μπάσκετ δεν παρακολουθώ στην τηλεόραση».

Δηλαδή το ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν το παρακολούθησες;
«Οχι, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησε ο Παναθηναϊκός. Γιατί σε τέτοια παιχνίδια η νίκη μετράει περισσότερο. Και ψυχολογικά και βαθμολογικά».

Το σχόλιο σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;
«Τα πηγαίνει πολύ καλά και έχει φτάσει εκεί που είναι τώρα με τη δουλειά του και ελπίζω να ανέβει ακόμη περισσότερο».

Το Ελληνικό μπάσκετ πάει μπροστά ή πίσω σε σχέση με τις μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει εσύ με την Εθνική ομάδα και τις επιτυχίες στην Euroleague Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού;
«Σίγουρα από τίτλους δεν έχουμε τους ίδιους που είχαμε στο παρελθόν. Ομως η δουλειά και το ταλέντο υπάρχουν ακόμη. Ετσι είναι αυτά λίγο χρειάζεται για να επιστρέψουμε στο μεγαλύτερο σκαλί και στις πρώτες θέσεις».

Μπορούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ή έστω ένας από τους δύο να φτάσει στο φάιναλ-4 της Euroleague;
«Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις, αλλά έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι πολύ καλές ομάδες και πάντα προσπαθούν και βρίσκονται ένα βήμα πριν το φάιναλ-4, ελπίζω φέτος να τα καταφέρουν και οι δύο».

Πώς βλέπεις την Εθνική ομάδα και αυτή την ιστορία με τα παράθυρα;
«Υπήρχε και στο παρελθόν αυτό. Κάποιοι δηλαδή αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς με συνέπεια παραπάνω κούραση για τους παίκτες. Εμείς τα καταφέραμε προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο και ελπίζω να τα πάμε καλά».

Μπορεί η Εθνική ομάδα με την προσθήκη του Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέψει στο βάθρο καθώς είναι σχεδόν μια 10αετία μακριά από τα μετάλλια;
«Σίγουρα μπορεί. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά που είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Εάν γίνει καλή δουλειά μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά».

Εσύ πόσο θα παίζεις;
«Οσο αντέξω, θα δούμε».