Υπάρχει άραγε ο τέλειος παίκτης στο ποδόσφαιρο; Η ερώτηση αυτή τέθηκε στον Κιλιάν Εμπαπέ και ο 19χρονος τον δημιούργησε ενώνοντας τα χαρακτηριστικά τεσσάρων διαφορετικών σταρ της στρογγυλής Θεάς!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει τον ποδοσφαιρικό κόσμο στα πόδια του και όλα συνηγορούν στο ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών τους αθλήματος, προς το παρόν όμως διατηρεί το προφίλ ενός σεμνού ποδοσφαιριστή που θεωρεί πως έχει πολλά ακόμα να μάθει.

“Θα διάλεγα το αριστερό πόδι του Μέσι, το δεξί πόδι του Νεϊμάρ, την νοοτροπία του Κριστιάνο Ρονάλντο και την κλάση του Μπουφόν”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο “ESPN” Εμπαπέ, ο οποίος σε συμπληρωτική ερώτηση που του έγινε για το ποιο μέρος του Εμπαπέ θα προσέθετε, απάντησε: “Δεν υπάρχει ανάγκη, είναι και έτσι μια χαρά ο τέλειος ποδοσφαιριστής”.

Στην ίδια συνέντευξη, ζητήθηκε από τον Εμπαπέ να κάνει μία σύγκριση μεταξύ εκείνου και του Πελέ, με δεδομένο πως είχαν καταλυτική συμβολή σε πολύ νεαρή ηλικία στο να πάρουν οι εθνικές τους ομάδες Παγκόσμιο Κύπελλο (ο Πελέ στο Μουντιάλ του 1958 στα 17 του χρόνια και ο Εμπαπέ στο Μουντιάλ του 2018 στα 19 του χρόνια), με τον Γάλλο να απαντά:

“Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για τη σύγκριση που γίνεται, είναι όμως μία δύσκολη σύγκριση. Υπάρχει μόνο ένας Πελέ και είναι μοναδικός. Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία στις συγκρίσεις επειδή δεν θα υπάρξει άλλος όπως ο Πελέ”.