Ο μακροβιότερος αρχηγός της Λίβερπουλ αγωνίστηκε σε 710 παιχνίδια με τον σύλλογο που τον ανέδειξε και ήταν ο ηγέτης της επικής ανατροπής κόντρα στη Μίλαν στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. 

Το Νοέμβριο του 2016 κρέμασε τα παπούτσια του και πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την προπονητική. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην «Guardian», αποκάλυψε πως η σημαντικότερη επιρροή του στην μέχρι τώρα καριέρα του ως τεχνικός, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ. 

«Ήμουν σαν σφουγγάρι, έβλεπα και μάθαινα», αποκάλυψε ο Τζέραρντ. Τον παρακολουθούσα στην τηλεόραση και έβλεπα πως διαχειριζόταν καταστάσεις. Δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω σαν τον Γιούργκεν, με το χάρισμα και την ενέργεια του», πρόσθεσε. 

«Αν κατάφερνα να “κλέψω” κάποια στοιχεία του θα βοηθούσε αρκετά. Είτε του στείλω μήνυμα, τον πάρω τηλέφωνο η πάω να τον δω, ο Γιούργκεν έχει πάντα χρόνο να διαθέσει για εμένα», συνέχισε. 

«Ο Γιούργκεν είναι πάρα πολύ καλός στο να μπλοκάρει τα συναισθήματα του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι πολύ συναισθηματικός, αλλά μετά το τελευταίο σφύριγμα έχει την ικανότητα να μπλοκάρει το συναίσθημα», υποστήριξε. 

«Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο καλός στην διαχείριση της πίεσης. Μετά από τελικούς Κυπέλλων και ένα μεγάλο πισωγύρισμα, θα είναι ο πρώτος που θα αρχίσει το “πάρτι”».