Δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης της Ισπανίας με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, για το Nations League, έκανε ο Σέρχιο Ράμος. 

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την κριτική που δέχεται, την επιστροφή του Ζόρντι Άλμπα στη «φούρια ρόχα», τον κόσμο που ξεχνά εύκολα και γρήγορα στο ποδόσφαιρο, αλλά και για τον Λουίς Ενρίκε.

Αναλυτικά:  

«Αν το κοινό στο “Μπερναμπέου” έχει παράπονα από εσένα, το κάνουν γιατί ξέρουν πως μπορείς να δώσεις περισσότερα. Έχω δει θρύλους να αποδοκιμάζονται. Αν με έχουν αποδοκιμάσει μία φορά στα 14 χρόνια παρουσίας μου στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα πρέπει να είμαι αιώνια ευγνώμων. Όταν τα πράγματα πάνε καλά δεν αφήνω τον εαυτό μου να παρασυρθεί και τώρα οι επικριτές μου δεν θα με επηρεάσουν αρνητικά. Δεν το παίρνω προσωπικά», τόνισε αρχικά ο Ράμος και συνέχισε μιλώντας για την επιστροφή του Άλμπα στην εθνική Ισπανίας. 

«Είναι ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο. Είμαι χαρούμενος γι αυτόν γιατί είναι ένας καλός φίλος. Μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα, γιατί βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο»

Στη συνέχεια δήλωσε χαρούμενος που το «Μαξιμίρ» αναμένεται κατάμεστο, σε αντίθεση με το παιχνίδι της Κροατίας με την Αγγλία που ήταν κεκλεισμένων των θυρών. 

«Δεν θέλω να μπλέκω την πολιτική με τον αθλητισμό. Λατρεύω να παίζω σε γεμάτα γήπεδα, ακόμα κι όταν παίζω εκτός έδρας, αρκεί να μην υπάρχει βία»

Επιπλέον, συμφώνησε με τα σχόλια του Λούκα Μόντριτς πως ο κόσμος έχει κοντή μνήμη, όσο αφορά το ποδόσφαιρο. 

«Δυστυχώς, τα πάντα στο ποδόσφαιρο ξεχνιούνται γρήγορα. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Οι ποδοσφαιριστές ξεχνιούνται όταν φεύγουν από το προσκήνιο. Είναι σκληρό αλλά έχει τα θετικά και τα αρνητικά του»

Τέλος, δήλωσε χαρούμενος για τα καλά λόγια που είπε ο Λουίς Ενρίκε για εκείνον, παρά την αντιπαλότητα που υπήρχε μεταξύ τους όταν ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα. 

«Είμαι χαρούμενος που αυτοί που γνωρίζουν την αφοσίωσή μου στο ποδόσφαιρο είναι δίκαιοι μαζί μου. Με χαροποιεί που όλοι οι προπονητές που έχουν δουλέψει μαζί μου, μιλάνε με καλά λόγια για εμένα. Θα προσκαλούσα τον καθένα να περάσει μια μέρα μαζί μου για να δει πως ζω το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε όταν κάνουν σχόλια να ξέρουν για τι μιλάνε. Σέβομαι το άθλημα και προσπαθώ να είμαι δίκαιος», ήταν τα λόγια του Σέρχιο Ράμος.