Τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Euoleague πέτυχε η Γκραν Κανάρια κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβιβ. Οι Ισπανοί επικράτησαν εντός έδρας των Ισραηλινών με σκορ 84-78, για την 7η αγωνιστική. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυση τον Νέβεν Σπάχια. 

Oι γηπεδούχοι -επιτέλους- πήραν το ροζ φύλλο αγώνα μετά από ένα μήνα και 6 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Κορυφαίοι για την Γκραν Κανάρια ήταν οι Έβανς (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Μπάες (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Χάνα (13 πόντοι, 4 ασίστ). Από τους φιλοξενούμενους σημαντική εμφάνιση έκαναν οι Ρολ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Τάιους (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ). 

Το ματς

Οι Ισπανοί μπήκαν καλά στο παιχνίδι. Mε καλή άμυνα και δυνατή επίθεση προηγήθηκαν εύκολα. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η διαφορά βρισκόταν στο +8 και το 23-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η κατάσταση δεν άλλαξε και πολύ. Για την ακρίβεια η διαφορά έφτασε στο +13 (32-19). Η Μακάμπι ωστόσο βρήκε τον τρόπο, έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Καλοϊάρο μείωσε στους πέντε πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-38).

Η τρίτη περίοδος, βρήκε τους φιλοξενούμενους με αρκετά προβλήματα σε άμυνα αλλά και σε επίθεση. Κυρίως σε επίθεση. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Ισπανοί, οι οποίοι ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και σε διψήφια επίπεδα (59-49). Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Νέβεν Σπάχια, κατάφεραν να ισοφαρίσουν (65-65) και μάλιστα να πάρουν προβάδισμα. Ο Ουίλμπεκιν έκανε το (65-68) για την Μακάμπι και έβαλε “φωτιά” στο “Herbalife Gran Canaria”. Η Κανάρια ωστόσο δεν πτοήθηκε και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έφτασε στο τελικό 84-78. 

Για τους Ισραηλινούς αυτή ήταν η έκτη ήττα που γνώρισαν στη διοργάνωση. Πλέον βρίσκονται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα (3η από το τέλος) με τους ιθύνοντες να εξετάζουν πολύ σοβαρά την απομάκρυνση του Νέβεν Σπάχια από την τεχνική ηγεσία.  

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 43-38, 65-57, 84-78