Η ΑΕΚ τα κατάφερε στο Βέλγιο κόντρα στην Αντβέρπ αφού με ανατροπή πέτυχε το τελικό 64-71 και φτάνει στις 6 νίκες στο BCL.

Για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι, τρεις παίκτες έφτασαν στα διψήφια με τους Βινς Χάντερ αι Γιαννούλη Λαρεντζάκη να ξεχωρίζουν με 17 αι 16 πόντους αντίστοιχα. Για τους γηπεδούχους, κορυφαίος ήταν ο Τάιλερ Καλινόσκι που σημείωσε πόντους. 

Καλό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες που μπήκαν ορεξάτες στο παρκέ. Η ΑΕΚ κατάφερε στην πρώτη περίοδο να προηγηθεί ελάχιστα και αυτό στην αρχή. Οι  Ματσιούλις και Χάντερ που είχαν αρκετή ενέργεια, επανέφεραν την ισορροπία (13-13) ενώ προς το τέλος ο Σάκοτα πέτυχε το 18-18. Τα τρίποντα όμως της Άντβερπ οδήγησαν στο 24-20 για τη λήξη.

Η δεύτερη περίοδος ήταν σχεδόν καταστροφική για την Ένωση η οποία με συνεχόμενα λάθη επέτρεψε στους Βέλγους να πάρουν προβάδισμα 10 πόντων (38-28). Αυτό μάλιστα ήταν και το σκορ στο ημίχρονο καθώς το επιμέρους 14-8 πρόσθεσε πολύ λίγα στο σύνολο.

Το διάλειμμα έκανε καλό σε όλους μιας και στην επιστροφή στο παρκέ η ΑΕΚ μπόρεσε να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι. Με τον Λαρεντζάκη να “βγάζει” ωραίες άμυνες και να προσθέτει πόντους, τον Χάντερ να “μοιράζει” ασίστ και να συνεχίζει να σκοράρει, η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου. Τη χαρά αυτή είχε ο Τσαλμπούρης που πέτυχε την ισοπαλία, έκανε στη συνέχεια τάπα κι έτσι το καλάθι του Μωραΐτη όρισε το 49-51. 

Για το τέλος το δεκάλεπτο ήταν σχεδόν… θρίλερ. Η ενέργεια είχε ανέβει στα ύψη και στις δύο πλευρές καθώς αμφότερες απείχαν μια “ανάσα” δύο λεπτά πριν το τέλος. Εκεί “μίλησε” η… καρδιά της πρωταθλήτριας και το πάθος του Λαρεντζάκη καθώς ο Έλληνας διεθνής ήταν καθοριστικός με τα καλάθια που πέτυχε. Στην αντίστροφη μέτρηση, η ΑΕΚ έχασε κρίσιμες επιθέσεις όμως ο Γκρίφιν “υπέγραψε” τη νίκη με το τελευταίο καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 38-28, 49-51, 64-71