Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος, νίκησε από την άμυνα του. Οι πράσινοι μπλόκαραν τ’ατού των μπλαουγκράνα και επικράτησαν με 76-70 στο παλίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Euroleague. Εκπληκτικός ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 14 πόντους, ενώ και ο Λάσμε (11π.) θύμισε μετά από καιρό τον παίκτη, που θαύμασε όλη η Ευρώπη πριν τέσσερα χρόνια. Για τους Ισπανους ξεχώρισαν οι Κάιλ Κούριτς και Κέβιν Σεραφέν με 15 πόντους έκαστος.

Πολύ υποτονικό ήταν το πρώτο πεντάλεπτο του ματς. Οι δύο ομάδες ήταν στατικές στις επιθέσεις τους κι αυτό ανάγκασε τον Πέσιτς να πάρει νωρίς τάιμ-άουτ . Ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ κακός στο ξεκίνημα, έκανε αρκετά λάθη και δεν οργάνωσε σωστά την ομάδα του. Η είσοδος του Νίκου Παππά έδωσε πνοή στην επίθεση των πρασίνων και το 13-10 ήταν δικό του έργο.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμη καλύτερη για τους γηπεδούχους. Η άμυνα δούλευε στην εντέλεια, ενώ οι Λεκαβίτσιους και Τόμας έδωσαν περιφερειακή εκτέλεση στην ομάδα τους. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το σκορ να είναι 21-10. Εκεί που υπήρχε μεγάλο πρόβλημα ήταν στην αντιμετώπιση του Κέβιν Σεραφέν. Ο Γάλλος σέντερ δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα και ήταν ο κύριος λόγος, που η Μπάρτσα πλησίασε στο σκορ (27-23). Ευτυχώς ο Πέσιτς απέσυρε τον Σεραφεν και ο Παναθηναϊκός ανάσανε. Πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενος με 34-25, χάρη σε buzzer beater του Λάνγκφορντ.

Στις αρχές της περιόδου ο Παναθηνναϊκός μπήκε πολύ καλά στο παρκέ, με τον Λάσμε να κάνει τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση. Μάλιστα ο Γκαμπονέζος σέντερ ευστόχησε και σε τρίποντο, κάνοντας το 42-32. Ο Κάιλ Κούριτς δυστυχώς βρήκε ρυθμό και με τρία συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 42-41 και ο αγώνας ξαφνικά έγινε ντέρμπι. O Παναθηναϊκός βρήκε αρκετές λύσεις από το isolation του Λάνγκφορντ και το 55-50 έδινε ελαφρύ προβάδισμα νίκης στους πράσινους.

Ο Ντίνος Μήτογλου έδωσε μεγάλη πνοή στην ομάδα του στην τέταρτη περίοδο. Ο Έλληνας φόργουορντ έσβησε στην κυριολεξία τον Σίνγκλετον, ενώ στην επίθεση έκανε τη δουλίτσα του με εφτά πόντους. Ο ίδιος παράλληλα με την αγωνιστική άνοδο του Τζέιμς Γκιστ έκαναν τον 67-54 και η πέμπτη πράσινη νίκη είχε πάρει το δρόμο της. H Μπαρτσελόνα με τον Ερτέλ “ξυπνάει” μείωσε σε 68-60, όμως ο ΠΑΟ δεν γινόταν να χάσει αυτό το ματς. Το 76-70 μάλλον κολακεύει τους Καταλανούς, όμως αυτό που μετράει είναι η νίκη για το τριφύλλι.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-25, 55-50, 76-70