Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, αφού την κέρδισε με 76-70. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην αποδεικνύει κάτι, ωστόσο, η σημερινή εικόνα της ομάδα του Πασκουάλ (21/11) ήταν η πιο γεμάτη και η πιο συγκεντρωμένη στην έως τώρα φετινή Ευρωλίγκα. Ο προπονητής των πράσινων που τόσα έχει ακούσει, σήμερα και απέναντι στην πρώην του ομάδα έκανε εξαιρετικό “κοουτσάρισμα”. Μην ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα ήταν σε φοβερή κατάσταση, αφού είχε 5 συνεχόμενες νίκες και ρεκόρ 5-2.

Η αμυντική προσήλωση των πράσινων:

Η αμυντική προσήλωση των πράσινων στο πρώτο μέρος, ανάγκασε την Μπαρτσελόνα σε αρκετές βεβιασμένες επιλογές και σε άστοχα σουτ τριών πόντων, έχοντας στα δύο πρώτα δεκάλεπτα 0 στις 5 προσπάθειες και μόλις 25 πόντους στο ενεργητικό της. Στο δεύτερο μέρος κατάφερε να βάλει 45 και να αντιδράσει, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι στους πράσινους που πέτυχαν 42 και απάντησαν κάθε φορά στην προσπάθεια αντεπίθεσης των Μπλαουγκράνα

Ο επιθετικός πλουραλισμός και η σωστή διαχείριση του Πασκουάλ:

Η διαχείριση στο ροτέισον από τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν εξαιρετική σήμερα, αφού, αν εξαιρεθεί ο Καλάθης (που είχε 32:08), κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες δεν ξεπέρασε τα 25 λεπτά χρόνου συμμετοχής, κρατώντας τους, ουσιαστικά, “φρέσκους” για το μεθαυριανό (23/11) εκτός έδρας παιχνίδι με την Βασκόνια. Αξιοσημείωτο επίσης, είναι ο επιθετικός πλουραλισμός του Παναθηναϊκού, καθώς και οι 12 παίκτες κατάφεραν να σκοράρουν και να βοηθήσουν την ομάδα τους να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα, δείγμα του βάθους που έχουν οι πράσινοι στον πάγκο τους!

Η συγκέντρωση, ο τομέας των ριμπάουντ και οι βολές:

Ο Παναθηναϊκός, όπως προείπαμε, έκανε την πιο συγκεντρωμένη του εμφάνιση, αφού, μετά από εκείνο το παιχνίδι με την Γκραν Κανάρια, δεν επέτρεψε σχεδόν ποτέ στην Μπαρτσελόνα να ελπίζει σε νίκη και αυτό γιατί είχε όρεξη στην άμυνα και την απαιτούμενη προσήλωση σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Τρανό παράδειγμα είναι τα επιθετικά ριμπάουντ των Μπλαουγκράνα (έχουν μέσο όρο σχεδόν 12 επιθετικά ριμπάουντ), καθώς οι δεύτερες ευκαιρίες τους στην επίθεση, ήταν μόλις 5! Το επόμενο στατιστικό στοιχείο είναι οι βολές, οι πράσινοι είχαν 19/25, ποσοστό δηλαδή που άγγιξε το 76%. Σίγουρα, δεν είναι ο τέλειος αριθμός, αλλά για την ομάδα του Πασκουάλ, αποδεικνύει πως υπήρξε άνοδος.

Η επιθετική “απενεργοποίηση” των Τόμιτς και Σίνγκλετον. Το “στοπ” στην δημιουργία για Ερτέλ και Πάνκος:

Οι Τόμιτς και Σίνγκλετον είναι οι κολώνες του Πέσιτς στην φετινή Μπαρτσελόνα, σήμερα, όμως, η επιθετική τους συγκομιδή ήταν μόλις 10 πόντοι. Τέσσερις εύστοχες βολές από τον Αμερικάνο και μόλις τρία δίποντα από τον Κροάτη.

Οι Ερτέλ και Πάνκος είναι από τους καλύτερους δημιουργούς και μαζί, αρκετές φορές, έχουν ξεπεράσει τις 15 ασίστ. Ωστόσο σήμερα, είχαν στο σύνολο, αμφότεροι, μόλις 7!

ΥΓ1: Ο Καλάθης ήταν εξαιρετικά άστοχος, αλλά με 12 ασίστ, υποχρέωσε τον Πασκουάλ να τον κρατήσει 32 λεπτ’α στο παιχνίδι.

ΥΓ2: Ο Πασκουάλ διάβασε τέλεια το παιχνίδι, αφού χτύπησε όλα τα δυνατά σημεία των Ισπανών. Ποια είναι αυτά;
Τα ριμπάουντ (η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα) 42-30, οι ασίστ 16-12 και οι επιθετικές αρετές των δύο ψηλών.