Επίτηδες δεν γράψαμε blog την επομένη του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, καθώς θέλαμε να δούμε ποια θα είναι η εικόνα του Ολυμπιακού δύο μέρες μετά. Το 2/2 στη διαβολοβδομάδα είναι σπουδαίο κατόρθωμα για ένα σύνολο, που τώρα σφυρηλατείται στις κακουχίες.

Ύστερα από εννέα αγωνιστικές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης το 5-4 είναι θετικός απολογισμός. Όσοι αιθεροβατούν και πιστεύουν κάτι άλλο, μάλλον δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή; Ο Ολυμπιακός θα παλέψει να μπει στην οχτάδα της Euroleague και ήτοι δυνατόν θα διεκδικήσει την τέταρτη θέση, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στον επόμενο γύρο του θεσμού. Εδώ καλό είναι να θυμίσουμε πως οι ήττες από ΤΣΣΚΑ (εκτός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Φενερμπαχτσέ (εντός), θεωρούνται φυσιολογικές. Το μόνο πραγματικά κακό αποτέλεσμα ήταν η άνευ όρων παράδοση στο Μιλάνο μέσα στο ΣΕΦ.

Ο τίτλος νομίζουμε είναι ενδεικτικός για να κατανοήσουμε πολλά πράγματα. Όσο καλούς ψηλούς και να έχει μία ομάδα, αν οι κοντοί είναι άσφαιροι, τότε αντίο “ζωή”. Στο ματς με την πρωταθλήτρα Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, οι Σπανούλης, Στρέλνιεκς και Γκος είχαν όλοι μαζί 58 πόντους από τους συνολικά 88. Δεν χρειάζεται νομίζω ν’αναφέρουμε κάτι άλλο.

Ο V Span ήταν απλά μαγικός και ειλικρινά είναι απίστευτο πως μπορεί στα 36 του χρόνια να κάνει αυτά, που έκανε και παλαιότερα. Το πόσο έχει δουλέψει το σώμα του φαίνεται νομίζουμε γι’άλλη μια σεζόν θα είναι ο “go to guy” του Ολυμπιακού. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος για πρώτη φορά φέτος ήταν παράγοντας για τους ερυθρόλευκους κι έδειξε πως…έρχεται. Δεν είναι οι 23 πόντοι, που σημείωσε, αλλά η ενέργεια που έβγαλε σε άμυνα κι επίθεση, βοήθησε συνολικά την ομάδα του. Για το “πουλέν” του γραφόντος τι να πούμε. Ο ψυχρός “δολοφόνος” Γιάνις Στρέλνιεκς αποδεικνύει συνέχεια πως το λέει η καρδούλα του. Στο 65-65 σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους, ξεκολλώντας τον Ολυμπιακό στο σκορ και έβαλε την αμφιβολία στα μάτια των πρωταθλητών Ευρώπης. 

Ο Ντέηβιντ Μπλατ είδε έναν Ολυμπιακό από το… μέλλον κι όπως εύστοχα τόνισε στη συνέντευξη τύπου, υπάρχουν ακόμα πολλές ανορθογραφίες στο παιχνίδι της ομάδας του, που επιδέχονται άμεσα βελτίωσης. Δεν θα μακρηγορήσουμε άλλο ο Ολυμπιακός είναι εντός πλάνου, εντός στόχων και τα καλύτερα έπονται.

ΥΓ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο πολιορκητικός κριός για τον φετινό Ολυμπιακό. Αν συνεχίσει έτσι όλη τη σεζόν, τότε το ΝΒΑ θα τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες.

ΥΓ2. Ο Ζακ Λεντέι είναι πολύ ουσιαστικός σαν τεσσάρι, παρά σαν πεντάρι. Μ’αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα πιο επιτακτική ανάγκη είναι η απόκτηση ψηλού, παρά κοντού κατά την ταπεινή μας άποψη.

ΥΓ3. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του. Σίγουρα τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν με τα “θέλω” του Μπλατ, όμως δεν μπορεί στα 28 του να ξέχασε το μπάσκετ.