Γράφει ο Νίκος Παγκάκης…

Ο Θεσμός των εκπλήξεων το Κύπελλο Ελλάδας παρολίγον να επιβεβαιώσει το χαρακτήρα του, με θύμα τον Παναθηναϊκό. Στο παγωμένο και άδειο από κόσμο Ολυμπιακό στάδιο η Ιεράπετρα παρολίγον να γράψει ιστορία κόντρα στους «πράσινους» και να τους βάλει σε μπελάδες σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ωστόσο οι νεαροί του Δώνη – έστω κι αν τήρησαν τα προσχήματα στις καθυστερήσεις – με το γκολ της ισοφάρισης (2-2) δεν έμειναν μετεξεταστέοι. Πάρα ταύτα, πρέπει να πήραν ένα καλό μάθημα για το μέλλον. Μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζεις τα παιχνίδια.

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ

Καταρχάς οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους Κρητικούς. Μια ομάδα της Γ κατηγορίας παρολίγον να κάνει ζημιά σε μια ομάδα της Σούπερλιγκ. Αυτό από μόνο του δείχνει πως η δουλειά που γίνεται την τελευταία διετία εκεί μόνο τυχαία δεν είναι. Είδαμε ένα δεμένο μαχητικό σύνολο με μέλλον. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα…

Σχεδόν τα πάντα στο ποδόσφαιρο έχουν μια λογική εξήγηση. Επιπολαιότητα, αναποτελεσματικότητα, ίσως και κάποια υποτίμηση του αντιπάλου μετά το 1-0, η νεανική σύνθεση αλλά και έλλειψη ομοιογένειας, είναι οι απολύτως καθοριστικοί παράγοντες για τη μέτρια εικόνα του «τριφυλλιού», στη σούμα.

Κατοχή μπάλας, τελικές προσπάθειες , δοκάρι κ.α. σημαντικά στοιχεία και λεπτομέρειες ήταν βαμμένα στα «πράσινα». Όμως επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αντίθετα την αλήθεια την είπε ο Δώνης: «Αναποτελεσματικοί και επιπόλαιοι». Έτσι απλά… Αυτή ήταν η εικόνα που πέρασε προς τα έξω το «τριφύλλι». Βέβαια αν ήταν πιο συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός θα γράφαμε άλλα τούτη την ώρα. Με τα «Αν» όμως, δεν γράφεται η ιστορία…

ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Υπάρχουν πάντως και κάποια στοιχεία ως ελαφρυντικά. Δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου αφενός αλλά και τα σκαμπανεβάσματα σε μια νέα ομάδα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μόνο που (επίσης) όπως έχει δηλώσει ο Δώνης, σε κάθε επίσημο αγώνα όλοι βλέπουν τις πράσινες φανέλες και τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και όχι άπειρους νεαρούς με πράσινες εμφανίσεις. Η κριτική τους πιάνει όλους… Ήταν και θα παραμείνει αυστηρή όταν μιλάμε για το «τριφύλλι».

Η πασιφανής αγωνιστική φλυαρία ελέω έλλειψης εμπειρίας στη διαχείριση του σκορ – στο άδειο και παγωμένο για να δώσει ώθηση ΟΑΚΑ – θεωρώ και η έλλειψη ομοιογένειας στην 11αδα -ειδικά όταν το πράγμα στράβωσε στα δύσκολα -έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Από αύριο το πιθανότερο κανείς δεν θα το θυμάται αυτό το ματς. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα ίσχυε επουδενί σε περίπτωση ήττας, καθώς ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε σε μεγάλες περιπέτειες για την πρόκριση. Η ζωή προχωράει, ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου τρέχει γρήγορα, οπότε οι «πράσινοι» καλούνται να κοιτάξουν μπροστά, αφού κρατήσουν το σημερινό πάθημα στο μυαλό τους ως ένα ιδιαίτερο Μάθημα για το μέλλον.