Πριν δύο χρόνια έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και γνώρισε από κοντά τον Λιονέλ Μέσι. Σήμερα, ο μικρός Αφγανός ζει απομονωμένος στην Καμπούλ και παρακαλά να φύγει από την φρίκη του πολέμου. 

Το 2016 η εικόνα του 6χρονου Murtaza Ahmadi από το Αφγανιστάν που φορούσε μια αυτοσχέδια φανέλα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής με το όνομα του Λιονέλ Μέσι έκανε το γύρο του διαδικτύου. Ήταν φτιαγμένη από μία απλή πλαστική σακούλα που είχε άσπρες και γαλάζιες ρίγες, ωστόσο αυτή η αγάπη ήταν που κίνησε και το τεράστιο ενδιαφέρον του Αργεντίνου σταρ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Ντουμπάι, έγιναν φίλοι και έπειτα ο Murtaza επέστρεψε στο Αφγανιστάν με μπάλες και φανέλες. Ωστόσο, η ζωή του μικρού μετατράπηκε σε εφιάλτη. Σήμερα ζει απομονωμένος στην πρωτεύουσα, Καμπούλ. 

Η οικογένειά του αναγκάστηκε να φύγει βράδυ από το χωριό, μιας και οι απειλές των Ταλιμπάν ήταν πολλές. Μάλιστα, είχαν στείλει “μήνυμα πως θα τον απαγάγουν και θα τον σκοτώσουν για την κίνησή του να μιλήσει με τόση αγάπη για τον Μέσι”. «Μου λείπει το σπίτι μου, δεν έχω ούτε μπάλα εδώ. Σας παρακαλώ πάρτε με από εδώ. Δεν μπορώ να παίξω μπάλα, υπάρχουν αρκετές εκρήξεις. Οι μπλούζες μου και οι μπάλες μου έμειναν εκεί επειδή φύγαμε νύχτα για να γλιτώσουμε. Παίζω μόνος στην πίσω αυλή. Μέσι, ελπίζω να σε δω ξανά» καταλήγει ο μικρός στο γράμμα του.