Η Νταρουσάφακα μπορεί να προηγήθηκε με 14 πόντους (65-51), 9′ πριν από το τέλος, όμως η Μακάμπι Τελ Αβίβ με ένα μαγικό δεκάλεπτο (9-22) ανέτρεψε το σκορ και πήρε τελικά το “διπλό” με 73-71, για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν πολύ άστοχη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως στην τελευταία περίοδο πέτυχε μερικά συνεχόμενα τρίποντα, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του σκορ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έρικ που πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ, όμως πήγε χαμένη. Από την άλλη εντυπωσιακοί ήταν στο τελευταίο κομμάτι οι Ντιμπαρτολομέο και Ουίλμπεκιν με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ταρίκ Μπλακ ξεκίνησε αρκετά κεφάτος την αναμέτρηση και βοήθησε την ομάδα του να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και βρίσκονταν μπροστά. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σερί πόντους από τον Ο΄Μπράιαντ και προηγήθηκαν με 14-17 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ενώ το τρίποντο του Ντάγκλας ισοφάρισε σε 17-17. 

Οι Τούρκοι έβρισκαν χώρο στο transition και τιμωρούσαν σε κάθε ευκαιρία την κακή άμυνα της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Από την άλλη η μάχη των γιγάντων (Έρικ και Ο΄ Μπράιαντ) καλά κρατούσε, με τους δύο σέντερ να παλεύουν δυνατά είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση και να προσφέρουν πολλά για τις ομάδες τους. Οι παίκτες του Τσάκι αντιμετώπιζαν εξαιρετικά τον Ουίλμπεκιν, που έμενε χαμηλά και με μπροστάρη τον Ντάγκλας και τον Έρικ έκλεισαν το ημίχρονο στο +6 (42-36).

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στην έναρξη του δεύτερου μέρους και με σερί 7-0 και συνεχόμενους πόντους από τον Ντάγκλας βρέθηκαν στο +11 (49-38). Ο Έρικ έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και παρά τις προσπάθειες των “κίτρινων” να μειώσουν, ο θηριώδης σέντερ είχε πάντα μία απάντηση έτοιμη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εμφανέστατα προβλήματα στην επίθεση, τα οποία δημιουργήθηκαν από την άμυνα των Τούρκων, που τα εκμεταλλεύτηκαν και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +11 (62-51). 

Στο τελευταίο κομμάτι η Νταρουσάφακα χαλάρωσε, κάτι που έδωσε χώρο στην Μακάμπι, που με 4 συνεχόμενα τρίποντα και από το -14 επέστρεψαν στο -2 (65-63). Με όπλο την ευστοχία τους πίσω από τα 6.75μ. οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση της νίκης, καθώς ισοφάρισαν με το σουτ του Ρέι (68-68), ενώ προσπέρασαν με 68-70 με το καλάθι του Καλοϊάρο. Με τρίποντο-μαχαιριά ο Ουίλμπεκιν έφερε την ομάδα του στο +5 (68-73) και την έφερε μία “ανάσα” από τη νίκη. Οι Έρικ και ΜακΚάλουμ ευστόχησαν στις βολές και διαμόρφωσαν στο τελικό 71-73.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-36, 62-51, 71-73.