Η κατηγορία προς το πρόσωπο του Νικ Καλάθη για το τροχαίο που είχε λάβει μέρος το 2011, μετατράπηκε σε ελαφρά σωματική βλάβη και έτσι η ποινή του μειώθηκε σε 30 μέρες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Ο γκαρντ των “πράσινων” είχε εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν από 7 χρόνια και η έφεση που είχε καταθέσει η πλευρά του έγινε αποδεκτή με την απόφαση του δικαστηρίου να αλλάζει και να κατεβάζει την “τιμωρία” του στις 30 μέρες  πάλι με καθεστώς τριετούς αναστολής. 

Από την πλευρά του ο παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να δώσει το παρών στην δίκη, όμως οι υποχρεώσεις του με την ομάδα δεν του το επέτρεψαν. Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Καλάθη εμφανίστηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόσθεσε: «Έχω την ευθύνη για ότι συμβαίνει από θέματα αστυνομίας για τους παίκτες. Είναι Ελληνοαμερικάνος έχει προσληφθεί από το 2011 στον Παναθηναϊκό. Το ήθος και ο χαρακτήρας του ειναι γνωστός σε όλους. Με πήρε τότε αμέσως τηλέφωνο και μου λέει τράκαρα και φταίω, έχω δώσει τα στοιχεία μου στους ανθρώπους και έφυγα. Μου είπε ότι έμεινε εκεί ένα τέταρτο είκοσι λεπτά, έδωσε στοιχεία κι έφυγε».

Η παθούσα ανέφερε: «Ήμουν συνοδηγός στο αμάξι του άντρα μου. Ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα από πίσω και είδα ότι μας έχουν χτυπήσει. Ο οδηγός ήταν 1.90, μάλλον αλλοδαπός και ήξερε  μόνο να λέει “μαλ@κ@ς” και γαμώτο. Μας ρώτησε αν θα γίνει αλκοτέστ του είπαμε ναι. Μίλησε με τη συνοδηγό του και όταν γύρισε μιλούσε άσχημα και προκαλούσε να τον χτυπήσουμε. Τελικά έφυγε από τον τόπο του συμβάντος. Πήγα στο ΚΑΤ είχα θέμα με τον αυχένα μου».

Αρχικά ο Έλληνας άσσος κατηγορήθηκε για εγκατάλειψη των θυμάτων στον τόπο του συμβάντος, κάτι το οποίο δεν δέχθηκε το δικαστήριο και δεν κατηγόρησε για αυτό τον Καλάθη. Από την άλλη ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας σε ελαφρά σωματική βλάβη για τον οδηγό του αυτοκινήτου από την στιγμή που δεν έχει προβλήματα μετά το τροχαίο, αδίκημα το οποίο παραγράφηκε και μπήκε στο αρχείο.