Ο Παναιτωλικός “καθάρισε” την υπόθεση νίκη από το πρώτο εικοσάλεπτο, αν και έκανε την ζωή του δύσκολη στην επανάληψη τελικά επικράτησε με 2-1 κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης και πλέον μπορεί να “κρυφοκοιτάζει” τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ από τα αποδυτήρια, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 3’ όταν ο Τσοκάνης έκανε την παράλληλη και ο Ουίλιαν πλάσαρε για το 1-0. Στην αντίπερα όχθη η πρώτη φάση ήρθε στο 7’, με τον Ελ Χέλβε που σούταρε από πολύ καλή θέση όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Οι Αγρινιώτες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με ωραία κυκλοφορία έφτασαν και στο 2-0, ο Μοράρ βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα του Δέλλα διατήρησε τον έλεγχο και το προβάδισμά της.

Στην επανάληψη η “Ελαφρά Ταξιαρχία” εμφανίστηκε βελτιωμένη και στα πρώτα λεπτά μείωσε όταν ο Τομάς πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, από εξαιρετική ασίστ του Ντεφεντερίκο και πλάσαρε εύστοχα για το 2-1. Σε εκείνο το σημείο ήθελε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Κυριακίδη, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αντιδρά σωστά και να σώζει τις φάσεις. Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε ξανά την αναμέτρηση και έχασε μία καλή στιγμή με το σουτ του Ουίλιαν, που μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Οι παίκτες του Τεννέ είχαν ανεβάσει αισθητά την απόδοσή τους και δημιούργησαν στιγμές για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κυριακίδης έκανε λάθος, ο Κονέ δεν πρόλαβε να σουτάρει και ο Μαλής έδιωξε, ενώ ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε “όχι” στο δύσκολο σουτ του Ελ Χέλβε. Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων πίεσε για να ισοφαρίσει, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Πλέον οι Αγρινιώτες “σκαρφάλωσαν” στην 8η θέση της βαθμολογίας και μπορούν να κάνουν σκέψεις για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση παρά την καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (68’ Λιάβας), Ουίλιαν Μπαρμπόσα (85’ Τσιγγάρας), Μοράρ (60’ Μάζουρεκ), Καμαρά.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Τζανετόπουλος, Κοντοές, Λούκιτς, Οριουέλα, Ακόστα (66’ Φόνζι), Κονέ, Γκίνο (46’ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Τριάδης (35’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε.