Με άδεια τα χέρια ολοκλήρωσε τελικά τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις η ΑΕΚ που ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο “Ντα Λουζ” από την Μπενφίκα.

Ότι με κόπο έχτιζε η Ένωση για 87′ ολόκληρα λεπτά καταστράφηκε με μια απροσεξία του Γαλανόπουλου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποβλήθηκε τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου μετά από δυο κίτρινες κάρτες δίνοντας τη δυνατότητα στον Γκριμάλδο να χαρίσει τη νίκη στους “αετούς” με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Έξαλλος ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον τρόπο που εξελίχθηκε το ματς, αντέδρασε μετά το γκολ με αποτέλεσμα να αποβληθεί για τα εναπομείναντα δέκα περίπου λεπτά. 

Με το αποτέλεσμα αυτό οι “κιτρινόμαυροι” αποχαιρετούν το ταξίδι τους στ’ αστέρια τερματίζοντας στην τελευταία θέση του group E με μηδέν βαθμούς και έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι Πορτογάλοι απ΄την μεριά τους, κατέλαβαν την τρίτη θέση  και συνεχίζουν στο Europa League. 

Το ματς

Το πρώτο μέρος δεν επιφύλασσε κάτι ιδιαίτερο. Θα λέγαμε μάλιστα πως παρακολουθήσαμε κακό ποδόσφαιρο, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, χωρίς φάσεις και με αρκετά φάουλ και κόρνερ. Η Μπενφίκα πίεζε συνεχώς την ΑΕΚ και αυτή με τη σειρά της έκλεινε τους χώρους χωρίς ωστόσο να έχει τις μπάλες. Σημειώνεται, πως η πρώτη επίσκεψη της Ένωσης στην περιοχή του Βλαχοδήμου έγινε στο 21ο λεπτό έπειτα από προσπάθεια του Μπογέ από αριστερά. Η μπάλα έφτασε τον Γαλανόπουλο που δεν σούταρε καλά, ενώ όταν ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν τελείως διαφορετικές. Διαφορετικές προς το καλύτερο. Κυκλοφορούσαν πολύ περισσότερο την μπάλα και δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις πότε μπροστά από τα καρέ του Βλαχοδήμου, πότε μπροστά απ’ αυτά του Μπάρκα. Στο 63′ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησαν να απειλήσουν. Από κόρνερ ο Τσόσιτς έπιασε την κεφαλιά η οποία όμως κατέληξε άουτ. Οι Πορτογάλοι από την μεριά τους που πίεζαν συνεχώς για κάποιο γκολ στο 70′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Σεφέροβιτς. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα οι “αετοί” μετά από αποβολή του Γαλανόπουλου (δεύτερη κίτρινη) και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκριμάλδο έγραψαν το 1-0, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι, Ράδα Σίλβα, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζοάο Φέλιξ, Ζέντσον Φερνάντες

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν, Κλωναρίδης, Μπογέ, Πόνσε