Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός για 25 λεπτά κι αυτό του έδωσε το διπλό ενάντια στον εξαιρετικό φέτος ΠΑΟΚ. Το 83-93 είχε την υπογραφή του Κιθ Λάνγκφορντ, που σημείωσε 21 πόντους, ενώ για τους ασπρόμαυρους κορυφαίος ήταν  Χάτσερ με 22. Αμφότερες οι ομάδες στρέφουν την προσοχή στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο και για τις δυο ομάδες. Οι επιθέσεις υπολειτουργούσαν και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι με τον Καλάθη να μοιράζει αφειδώς ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο ΠΑΟΚ τώρα τα περίμενε όλα από τον Κόνιαρη, αφού ο Γκος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Το 12-18 ήταν ενδεικτικό για την χαμηλή ποιότητα του ματς.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήταν για πρώτη φορά φέτος αποτελεσματικός από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους εκτέλεσαν τους “ασπρόμαυρους”, έχοντας μαζί 6/6 τρίποντα. Ο Παπαθεοδώρου τα έψαλε για τα καλά στους παίκτες του, αφού η αμυντική τους διάθεση ήταν υπό του μηδενός. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 32-47 και ο νικητής μάλλον είχε κριθεί.

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλό τους κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν ένα μικρό σερί 6-0. Ο Πασκουάλ πήρε τάιμ-άουτ για να συνετίσει τους αθλητές του κι αυτό έκανε. Οι πράσινοι διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά (43-59), χωρίς μεγάλες δυσκολίες. Ύστερα από 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ με 51-63, όμως δεν θα τα παρατούσε.

Στην τελευταία περίοδο ο Γκος αφυπνίστηκε, το ίδιο και ο Τζόουνς και το παιχνίδι είχε τα στοιχεία ντέρμπι. Το 70-79 έκανε έξαλλο τον Πασκουάλ, ο οποίος είδε τον Λάνγκφορντ να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και να δίνει ουσιαστικά τη νίκη στους πράσινους. Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί κι έδειξε πως όταν έχει κέφια, δεν έχει αντίπαλο. Το τελικό 83-93 έδωσε την έβδομη νίκη στον ΠΑΟ και τον διατήρησε αήττητο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-47, 51-63,