Ορμώμενος απο την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στη Μίλαν και όντας ουσιαστικός ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και μετά την ήττα του Ατρομήτου από τον Παναθηναϊκό ανέβηκε εκ νέου στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.To παιχνίδι:

Η Λαμία είδε τον Ολυμπιακό να την πιέζει ψηλά και να μην την αφήνει να πάρει ανάσα με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη στο κομμάτι της δημιουργίας, με τους Πειραιώτες να θέλουν να τελειώσουν απο νωρίς το παιχνίδι. Μέχρι όμως την επίτευξη του πρώτου γκολ το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια εμφανιζόταν  αρκετά, ενώ στο 17, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ομαρ από τον Καρύπιδη.

Τελικά το Dead lock έγινε στο 32. Σε μία εξαιρετική “ερυθρόλευκη” προσπάθεια ανάπτυξης και οξυδέρκειας,Νάτχο-Φορτούνης και Γκερέρο άλλαξαν τη  μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Ισπανό για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά, ο Φορτούνης  βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ ψηλά και στο 37, ο Σισέ πήδηξε ψηλότερα απο όλους, αλλά η κεφαλιά του, από το φάουλ του Φορτούνη  χτύπησε στο δοκάρι του Σαράνοφ. 

ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ “ΚΛΕΙΔΩΣΕ” ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για  χιτσκοκικά φινάλε  και σχεδόν με την έναρξη της επανάληψης έγινε  το 2-0.. Σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, Γκερέρο κεφαλιά και σούτ του Φετφατζίδη για το 2-0.

Στο 50, έγινε το 3-0. Ο Μπουχαλάκης “έσπασε” τη μπάλα  για τον Φορτούνη αυτός πάσαρε δίπλα του για το Νάτχο που σούταρε, ο Σαράνοφ απέκρουσε και ο Ομάρ σαν τρέιλερ έκανε το 3-0.

Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να είναι επιθετικοί, η Λαμία ,στις ευκαιρίες που της δόθηκαν  δεν ήταν ουσιαστική και κάπως έτι το ματς τελείωσε..

Ο MVP: Ο Κώστας Φορτούνης που είχε απίστευτη ενέργεια μέσα στο παιχνίδι και απο αυτόν πέρασαν και τα τρία γκολ.

O αδύναμος κρίκος: Ολη η Λαμία..

Η Στιγμή: Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού είναι εξαιρετικό πραγματικά..

Ο Ρέφερι:  Απαρατήρητος θα πέρναγε αν καταλόγιζε το πέναλτι του Καρυπίδη στον Ομάρ.

Oλυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης(68 Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Νάτχο, Φετφατζίδης(76 Βρουσάι), Γκερέρο(86 Μάνος), Φορτούνης

Λαμία: Σαράνοφ, Βάντερσον, Καρυπίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Επστάιν(77 Καραγκούνης), Μπερτόλιο(64 Μπουλούλης), Βασιλαντωνόπουλος, Καραμάνος(70 Τσούκαλος)