Ο Αξέλ Τουπάν επέστρεψε ως… αντίπαλος και η Ζαλγκίρις του ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα, με αφορμή το ματς της ομάδας του Κάουνας με τον Ολυμπιακό (6/12).

Ο Γάλλος φόργουορντ δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, όμως βρέθηκε στο γήπεδο της Ζαλγκίρις για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, κάτι που έδωσε και αφορμή για δημιουργία αφιερώματος από την ομάδα του Κάουνας.

Ο Τουπάν ήταν βασικό στέλεχος της Ζαλγκίρις στην τρομερή πορεία της περσινής σεζόν και ανέφερε πως είχε πρόταση για να παραμείνει στη Λιθουανία, όμως επέλεξε την προοπτική του Ολυμπιακού.

«Είχα την ευκαιρία να παίξω στη Ζαλγκίρις για ακόμα μία σεζόν, αλλά έλαβα μία εξαιρετική προσφορά και κατάλαβα πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου», ανέφερε αρχικά ο Τουπάν, ο οποίος μίλησε και για την πρώην ομάδα του, λέγοντας: 

«Πιστεύω πως θα είναι όσο καλοί και επικίνδυνοι ήταν πέρσι. Ξεκίνησαν με κάποιες μεγάλες εκτός έδρας νίκες και οι ήττες εντός έδρας ήρθαν από μεγάλες ομάδες. Ήμασταν στην ίδια θέση πέρσι και γίναμε καλύτεροι στη συνέχεια. Ο κόουτς Σάρας ξέρει πως να χρησιμοποιεί τους παίκτες του και η ομάδα θα είναι μία χαρά».

Δείτε εδώ το βίντεο της Ζαλγκίρις για τον Τουπάν: