Ο Ολυμπιακός εξελίσσεται σε μετρ των διπλών αγώνων στην Euroleague. Από τότε που θεσπίστηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής της regular season οι ερυθρόλευκοι είναι ίσως οι καλύτεροι μαθητές στις εξετάσεις των διαβολοβδομάδων. Σπάνια δεν έχουν κάνει το δύο στα δύο, όμως αυτές τις μέρες εκτέλεσαν το πλάνο τους στο 100%.

Ο Ντέηβιντ Μπλατ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του και δεν είναι τυχαίο το πόσο καλή διάθεση είχε στη συνέντευξη τύπου. Αυτό δεν πηγάζει μόνο από τις νίκες, αλλά και από το οικογενειακό κλίμα στα στ’αποδυτήρια. Αρκετά όμως με τα μη αγωνιστικά, πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι των δύο διαδοχικών νικών στου Ολυμπιακού.

Ο χαμαιλέοντας δαφνοστεφανωμένος, απέδειξε πως μπορεί να υπηρετήσει πολλά στυλ μπάσκετ, αρκεί να είναι πλήρης. Οι ερυθρόλευκοι αν δεν έχουν απουσίες, μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Ναι αυτό που διαβάσατε. Δεν γίναμε ξαφνικά στρατηγοί, επειδή ο Ολυμπιακός μετράει έξι νίκες στις εφτά τελευταίες αναμετρήσεις της Euroleague. Η εικόνα του όμως εντός παρκέ σε κάνει να είσαι αισιόδοξος και κυρίως να περιμενεις για τον επόμενο αγώνα.

Στη Βαρκελώνη οι αμυντικές δαγκάνες των Πειραιωτών, έπνιξαν την Μπάρτσα, που δεν ήξερε τι την χτύπησε, ενώ δύο μέρες αργότερες οι 29 τελικές πάσες ζάλισαν τους “νησιώτες” της Γκραν Κανάρια. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε διάστημα 48 ωρών. Δεν το λες και εύκολο επίτευγμα για μία ομάδα με δύο ρούκι Αμερικανούς, καινούργιο προπονητή και παίκτες, που δεν έχουν την εμπειρία πρωταθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός μαθαίνει από τα πάθη και τα λάθη του και η εξέλιξή του είναι εμφανής δια γυμνού οφθαλμού. Το 9-5 είναι ένα σπουδαίο γαλόνι για την ελληνική ομάδα, η οποία μπορεί να κλείσει τον πρώτο γύρο μ’ακόμα μία νίκη και να εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

ΥΓ. Ο Γιώργος Μπόγτης αργά, αλλά σταθερά γίνεται μέρος του ερυθρόλευκου ροτέισον. Γελάστε όσο θέλετε, όμως αυτά τα σκόρπια δίλεπτα ή τρίλεπτα στην οικονομία ενός παιχνιδιού είναι πολύ σημαντικά. 

ΥΓ2. Βαγγέλη Μάντζαρη δεν έχεις ξεχάσει το μπάσκετ. Όλοι στον σύλλογο σε πιστεύουν και χθες έδειξες μέρος των ικανοτήτων σου. Συνέχισε έτσι.

ΥΓ3. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος μετατρέπεται σε floor manager. Μαθαίνει να οργανώνει τους συμπαίκτες του, διαβάζει καλύτερα τι του δίνουν οι άμυνες και λογικά θα βελτιώσει την δημιουργική του ικανότητα.

ΥΓ4. Σε 21 λεπτά συμμετοχής ο Kill Bill σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε οχτώ τελικές πάσες. Βρείτε μου άλλον 36αρη στην Ευρώπη να κάνει ανάλογα πράγματα. 

ΥΓ5. Υπομονή με την πρσθήκη ενός παίκτη. Ο Μπλατ ξεψαχνίζει την αγορά και θα κάνει την καλύτερη-δυνατή επιλογή.

ΥΓ6. Μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό κι ευρωπαϊκό μπάσκετ αν έρθει ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό.