Δεν θα κλείσει με ιδανικό τρόπο ο Ολυμπιακός την Euroleague για το έτος 2018. Η ήττα και η κακή εμφάνιση με την Νταρουσάφακα θα μείνει για λίγο στο μυαλό παικτών και προπονητή. Βλέπετε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολλές κι αν σταθείς σ’ένα αποτέλεσμα, τότε θα χάσεις τ’αυγά και τα πασχάλια. Πάντως οι Τούρκοι δεν έχουν παράπονο χριστουγεννιάτικα, ο Ολυμπιακός τους έκανε δώρο τη δεύτερη νίκη τους στην Ευρώπη, την οποία έψαχναν πολύ καιρό.

Οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά φέτος σ’ εκτός έδρας παιχνίδι, μπήκαν μέσα τόσο soft και χαλαροί, λες κι επρόκειτο για ματς ελληνικού πρωταθλήματος. Το διαβάσατε κι αλλού, αλλά αν έχετε παίξει έστω και λίγο μπάσκετ στη ζωή σας, σίγουρα θα καταλάβατε απόλυτα τους παίκτες του Ολυμπιακού. Πολλά παιχνίδια με πανίσχυρες ομάδες, η συγκέντρωση ήταν στο 100%. Λίγο οι γιορτινές μέρες, λίγο ο αντίπαλος που δεν τρόμαζε και να που εγινε η στραβή στην Euroleague. Ενδόμυχα οι παίκτες του Μπλατ πίστευαν πως έστω και με μέτριο μπάσκετ, θα έπαιρναν το διπλό, όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Προσωπικά δεν πρέπει να σταθούμε στην κακή βραδιά παικτών όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ. Η συγκεκριμένη τριάδα ξέρει πολύ καλά, πως τίποτα δεν έχει κριθεί και σίγουρα την επόμενη βδομάδα θα μπει στο παρκέ του ΣΕΦ και θα επιδιώξει να δώσει ένα γερό χτύπημα στον Παναθηναϊκό.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι στο ροτέισον του Ντέηβιντ Μπλατ. Ασφαλώς και ο έμπειρος κόουτς, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το έμψυχο δυναμικό του, όμως με βρίσκει κάθετα αντίθετο το DNP του Βαγγέλη Μάντζαρη. Δεν νοείται να παίζει τόσο άσχημα ο Γκος (δεν τον κατηγορώ, είναι ακόμα στο στάδιο εκπαίδευσης) και να μην πατάει λεπτό παρκέ ο Έλληνας γκαρντ. Μιλάμε για έναν αθλητή 29 ετών, που ναι μεν έχει μείνει στάσιμος, όμως θα μπορούσε να κοντρολάρει την επίθεση του Ολυμπιακού. Δηλαδή αν δεν παίξει και σε ματς, όπου οι βασικοί περιφερειακοί είναι σε κακό βράδυ, πότε θα παίξει; Η μεταχείριση νομίζω στον συγκεκριμένο αθλητή είναι άδικη. Σίγουρα και ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τωρινή κατάσταση, όμως όλα έχουν ένα όριο. Ο Μπλατ ίσως να το έχει μετανιώσει, όμως πρέπει να δείξει στον παίκτη του, πως τον πιστεύει, αλλιώς θα τον χάσει.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει γίνει με το Γιανις Τίμα, ο οποίος είναι ξενερωμένος με τον ρόλο του. Ο Λετονός φόργουορντ αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται κι ίσως η απόκτηση του το καλοκαίρι αντί ενός γκαρντ να ήταν λάθος.

Αυτά τα ολίγα είχαμε να γράψουμε για τον Ολυμπιακό, που με ρεκόρ 9-6 ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Euroleague. Η επίδοση του δεν είναι κακή, αν αναλογιστούμε το πρόγραμμα του και την αλλαγή φιλοσοφίας. Η τέταρτη θέση είναι κατόρθωμα για την ομάδα του Πειραιά, που και φέτος κοιτάζει ψηλά στην Ευρώπη. Το που θα φτάσει θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

ΥΓ. Ο φετινός Ολυμπιακός δεν αντέχει να έχει σε μέτριες βραδιές τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος είναι αναντικατάστατος στο υπάρχων ρόστερ.

ΥΓ2. Δεν γίνεται ο Σπανούλης να είναι στον πάγκο την ώρα της κρίσης. 

YΓ3. Καλή χρονιά σε όλους, ευτυχισμένο το 2019. Να έχετε υγεία, πολλές χαρές και να βλέπετε μπάσκετ.