Την στιγμή που «είπε» ότι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών αποκάλυψε ο Λεμπρόν Τζέιμς σε αφιέρωμα του ESPN με αφορμή τα 34α γενέθλιά του, στις 30 Δεκεμβρίου.

Το ESPN λοιπόν, έχει δημιουργήσει μία σειρά αυτοτελών επεισοδίων με τίτλο «More Than An Athlete» προκειμένου να τιμήσει τον κορυφαίο εν ενεργεία παίκτη μπάσκετ του κόσμου.

Ανήμερα των 34ων γενεθλίων του, δημοσιεύτηκε το έβδομο επεισόδιο της σειράς στο οποίο ο «βασιλιάς» αποκάλυψε την στιγμή που χαρακτήρισε τον εαυτό του GOAT. Πότε ήταν αυτή; Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2016 κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του απόλυτου ρεκόρ 73-9 και η ανατροπή του 3-1 σκορ σε σειρά τελικών. 

«Ήμουν πραγματικά εκστασιασμένος λόγω των 52 ετών που είχε να δει τίτλο το Κλίβελαντ. Το πρώτο κύμα συναισθημάτων ήταν όταν όλοι με είδαν να κλαίω για όσα πράγματα πήγαιναν άσχημα στο Κλίβελαντ. Και μετά τότε σκέφτηκα ότι είμαι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Ο τρόπος που κάναμε την ανατροπή, κόντρα στην σπουδαιότερη ομάδα που δημιουργήθηκε ποτέ, ήταν μία από τις ελάχιστες στιγμές στην καριέρα μου που με έκανε να σκεφτώ ότι έκανα κάτι το ξεχωριστό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεμπρόν.